Посланикът на Република България в Скопие Ангел Ангелов и генералният

...
Посланикът на Република България в Скопие Ангел Ангелов и генералният
Коментари Харесай

Посланикът ни в Скопие отиде на погребението на Спаска Митрова

Посланикът на Република България в Скопие Ангел Ангелов и генералният консул на Република България в Битоля Димитър Иванов поставиха венец на гроба на българката Спаска Митрова в Гевгелия на 30 юни 2020 година, оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР).

По мотив трагичната кончина дипломат Ангелов съобщи на нейната майка, Сузана Митрова, съболезнователен адрес от името на заместител министър-председателя по правосъдната промяна и министър на външните работи на Република България Екатерина Захариева.

„ Въпреки невъзможността да се компенсира толкоз ранната загуба на човешки живот, България ще продължи отдадено да пази правата на жителите с българско съзнание в Република Северна Македония “, се показва в съболезнователния адрес от министър Захариева.

Почина Спаска Митрова, която стана мотив за спор сред България и Северна Македония

Спаска Митрова, която дълги години се бори за попечителството над щерка си, умря преди ден. Нейният случай стана изключително прочут преди години, а проблема се ангажира и цялата страна. Спаска лежа и в пандиза в Северна Македония. След дълга правосъдна борба и доста неволи тя въпреки всичко съумя да вземе щерка си при себе си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР