Посланикът на Норвегия в Москва Рюне Ресаланд е бил извикан

...
Посланикът на Норвегия в Москва Рюне Ресаланд е бил извикан
Коментари Харесай

Москва гони норвежка дипломатка, написала, че мрази руснаците

Посланикът на Норвегия в Москва Рюне Ресаланд е бил извикан през днешния ден в съветското външно министерство, където е изразен митинг по отношение на неприемливото държание на консула от норвежкото Генерално консулство Елизабет Елингсен на 6 юли в хотел в Мурманск, прецизира БНР.

" Присъствието на дипломата Елизабет Елингсен на съветска територия е невероятно ", съобщи говорителката на съветската дипломация Мария Захарова, отбелязвайки че норвежкият дипломат е бил известен за възражението на Москва.

Норвежкото външно министерство удостовери, че визата на Елингсен ѝ е била отнета и тя е напуснала страната. Говорител на ведомството посочи, че " думите, употребявани от служителката ни, не отразяват норвежката политика и нашата позиция във връзка с Русия и нейния народ ".

Скандалът избухна предходната седмица след разпространяването в обществените мрежи на видео от охранителни камери на хотел в град Мурманск, където на фрагментите се вижда по какъв начин консул Елизабет Елингсен яростно споделя на рецепцията на хотела, че ненавижда руснаците и желае друга стая.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР