Посланикът на Китай у нас Джан Хайджоу разкри подробности за

...
Посланикът на Китай у нас Джан Хайджоу разкри подробности за
Коментари Харесай

Китайският посланик: От 13 май ще търсят Боян Петров от лагер 3 към върха

Посланикът на Китай у нас Джан Хайджоу разкри детайлности за издирването на алпиниста Боян Петров. Лошото време и бурният вятър са поставили завършек на интервенцията по издирването на българинът за през днешния ден. Както е известно, три хеликоптера тази заран се включиха в издирването, само че се наложи да спрат в базовия лагер под върха поради неприятното време.

Хеликоптерите стопираха краткотрайно издирването на Боян Петров

Очаква се на 13 май метерологичните условия да разрешат да стартира избавителна интервенция от лагер 3 нагоре към върха Шиша Пангма. Иначе Джан Хайджоу разкри още, че китайската страна е събрала екип от 100 души.

Групата е формирана от опитни алпинисти, медици и хора, които ще дават отговор за логистиката. Към базов лагер 1 към този момент се изкачват 12 алпиниста. Предвижда се седем от тях да продължат към базов лагер 2. Също по този начин бе конкретизирано, че избавителният екип е управителен от извесен китайски планинар.

В момента хеликоптерите се намират на 3 700 метра височина, къдеото изчакват уместно време да излетят. На място е построена и хеликоптерна площадка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР