Посланикът на Казахстан в Русия Ермек Кошербаев беше извикан в

...
Посланикът на Казахстан в Русия Ермек Кошербаев беше извикан в
Коментари Харесай

Посланикът на Казахстан е извикан в руското външно министерство след завръщането на украинския посланик в Астана

Посланикът на Казахстан в Русия Ермек Кошербаев беше извикан в Министерството на външните работи, откакто се появи информация, че украинският дипломат Пьотр Врублевски, който обществено призоваваше за убийството на руснаци, се е върнал в Астана.

„ За мое най-голямо страдание, уверенията, че този бандеровски емисар „ в никакъв случай няма да се върне “ в Астана, не бяха изпълнени. Този воин се появи още веднъж в столицата на Казахстан и явно не с цел да " просто опакова движимостите си и си вземе фамилията ". Без да се крие или стеснява, той посещава дипломатически приеми като началник на дипломатическата задача “, споделя Мария Захарова, формален представител на съветското външно министерство, в коментар, оповестен в канала на ведомството в Telegram.

На 23 август украинският дипломат Пьотр Врублевски беше извикан в Министерството на външните работи на Казахстан по отношение на негови изказвания за руснаците. Това се споделя в известие, оповестено на уеб страницата на казахстанското външно министерство.

„ По време на срещата на посланика беше изразен митинг по отношение на изказванията, които той направи в изявление с казахстанския блогър Диас Кузайра на 21 август тази година. Казахстанската страна изрази своята позиция по отношение на неприемливостта и недопустимостта на сходни изказвания към активността на посланика на непозната страна. Подобни дейности не би трябвало да нарушават другарските връзки сред страните “, се споделя в известието.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР