Посланикът на Израел Н. Пр. Йорам Елрон гостува Пловдивския университет

...
Посланикът на Израел Н. Пр. Йорам Елрон гостува Пловдивския университет
Коментари Харесай

Пловдивският университет посрещна посланика на Израел

Посланикът на Израел Н. Пр. Йорам Елрон гостува Пловдивския университет " Паисий Хилендарски, където бе посрещнат от ректора на университета проф. доктор Румен Младенов и заместник-ректора по интернационално съдействие доцент доктор Надя Чернева. На срещата участва също и институционалния Еразъм-координатор доцент доктор Борян Янев.

Доц. доктор Надя Чернева приветства госта, благодари за проявения интерес към пловдивската Алма матер и показа структурата на университета, като водещ учебен, научноизследователски и културен център с одобрен интернационален престиж и лична Стратегия за интернационализация. Заместник-ректорът не скри гордостта на академичната общественост от обстоятелството, че Пловдивският университет е един от седемте университета в България със статут на изследователско висше учебно заведение.

Доц. доктор Борян Янев, институционален Еразъм координатор означи, че в границите на интернационалното съдействие университетът осъществя сполучливо академична подвижност на студенти, преподаватели и непреподавателски състав както с европейските страни, както и с сътрудници от страни отвън Европейския съюз.

Н. Пр. Йорам Елрон и проф. Младенов разискаха опциите за научен продан, взаимни просветителни стратегии и научноизследователски планове с висши учебни заведения в Израел. Конкретната тема и параметри на сферите на взаимоотношение ще бъдат обвързани и детайлизирани, както предвид на настоящата за района проблематика, по този начин и с областите, в които всяка една от страните имат принос.

Проф. доктор Румен Младенов акцентира, че сред двете страни има моменти на историческа съгласуваност, които в никакъв случай няма да бъдат забравени, а Пловдивският университет " Паисий Хилендарски “ е измежду българските университети, приели определението за антисемитизъм, което цели младото потомство да разполага с нужните познания за битка с нетолерантността и дискриминирането.

Гостът изрази предпочитание и подготвеност да изнесе обществена лекция пред студентите и преподавателите на Пловдивския университет идната година.

На финала на срещата Н. Пр. Йорам Елрон благодари на ректора за топлото посрещане и подари на университета книги и осведомителни бюлетини.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР