Посланикът на Франция в САЩ сравни администрацията на президента Доналд

...
Посланикът на Франция в САЩ сравни администрацията на президента Доналд
Коментари Харесай

Френският посланик: Тръмп е капризен, непредсказуем и неосведомен лидер

Посланикът на Франция в Съединени американски щати съпостави администрацията на президента Доналд Тръмп с двора на крал Луи XIV , изпълнен с придворни, които се пробват да разтълкуват прищявките на " придирчив, непредсказуем и неуведомен " водач , написа " Гардиън ".

Жерар Аро, който се пенсионира през днешния ден след 37-годишна кариера, включваща топ постове във френската дипломация, разяснява, че непредсказеумостта на Доналд Тръмп и едностранното пояснение на американските ползи от негова страна оставят администрацията изолирана от международната сцена.

" Когато те кажат " Америка първа ", имат поради " Америка сама " , означи той в изявление за английския вестник.

Според него президентът и тази администрация нямат съдружници и другари.

" Наистина двустранните връзки се основават на салдото на силите и отбрана на тесногръдите американски ползи ", счита той.

По думите му Англия би трябвало да внимава и да не чака на сляпо някакво особено отношение от Вашингтон след Брекзит . Той предсказва, че американската администрация ще принуди Лондон да одобри американските правила за импорт, в това число стандартите за генномодифицирани храни.

Те (администрацията на Тръмп) първо не мислят в условия на многостранно съдействие. И второ, те нямат някакъв афинитет към европейците. Те се отнасят към европейците по метода, по който се отнасят и към китайците. И когато Англия отиде за съглашение за свободна търговия, ще има кръв по стените и това ще бъде английска кръв . Ще има ГМО за закуска, обяд и вечеря, изясни той вижданията си.

Аро е дипломат на Франция във Вашингтон от 2014 година Преди това той беше дипломат на страната в Организация на обединените нации и Израел. Заемаше поста на шеф за стратегическите работи, сигурността и разоръжаването към външното ведомство.

В нощта на избирането на Тръмп за президент на Съединени американски щати посланикът написа в " Туитър ", че това е края на една епоха, ерата на неолиберализма. Минути по-късно той изтри известието, даже преди тревожни позвънявания да завалят към Ке д`Орсе (външното министерство) в Париж.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР