Посланикът на ЕС в Скопие Самуел Жбогар смята, че е

...
Посланикът на ЕС в Скопие Самуел Жбогар смята, че е
Коментари Харесай

ЕС: Има добра атмосфера за решаване на спора между Гърция и Македония

Посланикът на Европейски Съюз в Скопие Самуел Жбогар счита, че е налице добра атмосфера за решение на разногласието сред Гърция и Македония за името на някогашната югославска република, оповестява организация МИА.
В изявление за телевизия 24 Жбогар сподели, че са налице действителни благоприятни условия и че Брюксел чака прогрес в връзките през 2018 година " Виждаме опция за решение в течение на идната година, откакто няма планувани избори и в двете страни ", уточни европейският дипломат, представен от Българска телеграфна агенция.

Самуел Жбогар означи, че македонското държавно управление е почнало да взема решение проблемите със съседите, като е подписало Договор за добросъседство с България и в този момент се концентрира върху разногласието за името с Гърция.

" Виждам, че има благосклонност и от двете страни за възстановяване на атмосферата, което ще улесни уреждането на този сензитивен въпрос. Виждаме подготвеност от страна на Гърция, виждаме усъвършенствана атмосфера и виждаме опция в течение на идната година ", сподели Жбогар. " Вие се нуждаете от Гърция като ваш другар. Това е значима стъпка напред за решение на казуса ", добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР