Посланикът на ЕС в Москва Маркус Едерер, отзован по-рано в

...
Посланикът на ЕС в Москва Маркус Едерер, отзован по-рано в
Коментари Харесай

Посланикът на ЕС Маркус Едерер се завърна в Москва


Посланикът на Европейски Съюз в Москва Маркус Едерер, отзован по-рано в Брюксел за съвещания, се завърна към този момент в съветската столица. Това заяви ТАСС, като се базира на дипломатически източник.

" Можем да потвърдим, че той към този момент е дошъл в Москва ", споделил източникът.

Евросъюзът би трябвало да резервира отворени каналите за разговор с Русия за да бъдат обсъждани въпроси на сигурността и въпроси, засягащи ползите на общността. Това съобщи в петък представител на Европейски Съюз пред публицисти в Брюксел, където на 16 април ще заседават външните министри на 28-те страни-членки.

" Брюксел непрекъснато работи по въпроса ", увери той.

Според дипломата външните министри следва да обсъдят на 16 април тактиката на Европейски Съюз по отношение на Русия като цяло. Той подсети, че става дума за петте правилото, признати през март 2016 година Те засягат осъществяването на Минските съглашения, напъните в връзките със страните от Източното партньорство, съпротивата на Европейски Съюз в областта на енергетиката и хибридните закани, взаимоотношението с Русия по въпроси от общ интерес и поддръжката за съветското гражданско общество.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР