Посланикът на Бангладеш в Русия Камрул Ахсан заяви, че страната

...
Посланикът на Бангладеш в Русия Камрул Ахсан заяви, че страната
Коментари Харесай

Бангладеш иска да купува петрол от Русия

Посланикът на Бангладеш в Русия Камрул Ахсан съобщи, че страната му се пробва да контракти доставките на съветски нефт. Ден преди този момент в Бангладеш започнаха митинги с искане за по-ниски цени на горивата.

Посланикът сподели, че Бангладеш " се пробва да притегли вниманието на Русия към себе си ". Той напомни, че Русия към този момент оказва помощ на страната със строителството на атомна електроцентрала (АЕЦ), като планът се прави оценка на $14 милиарда Освен това, " Газпром " има контракт за изследване на газови залежи в Бангладеш.

" Опитваме се да договорим импорт на съветски нефт. Въпреки че знам, че попада под глобите на Съединени американски щати. Но ние сме открити за договаряния с Русия ", споделя Ахсан пред РИА Новости.

Дипломатът също по този начин счита Бангладеш за перспективен пазар за Русия заради възходящото население. " Бангладеш има население от 170 милиона души, макар че размерът на територията на страната е дребен. Но 17% е междинната класа, те могат да си купят всичко. Това са 32 милиона души, т.е. подготвен пазар ", споделя посланикът.

На 8 август студенти в Дака, столицата на Бангладеш, излязоха на митинг по улиците. Те желаеха от управляващите в границите на 48 часа да понижат цените на горивата, както и да анулират решението за нарастване на цените в градския превоз, оповестява Dhaka Tribune.
 Индия откри нови
Индия откри нови " канали " за нарастване вноса на съветски нефт

Кои са новите " играчи " на петролния пазар
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР