Посланикът на България в САЩ Тихомир Стойчев е бил поканен

...
Посланикът на България в САЩ Тихомир Стойчев е бил поканен
Коментари Харесай

Привикаха българския посланик в САЩ заради санкционираните по Магнитски

Посланикът на България в Съединени американски щати Тихомир Стойчев е бил поканен в американското финансово министерство, заяви “24 часа”. Според дипломатически източници от София тематиката на диалога е била обвързвана със глобите по закона “Магнитски”.

На 2 юни Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) към министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания на трима българи - на предприемача Васил Божков, на някогашния народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски и на Илко Желязков - някогашен заместник-шеф на Държавната организация за механически интервенции (ДАТО). От дни интензивно се разяснява, че към този лист ще бъдат прибавени нови имена, с които на държавни компании и ведомства не се предлага да вършат бизнес.

Източници на " 24 часа " от българското външно министерство импровизирано допълниха, че от дипломатическата ни задача във Вашингтон е пристигнала публична нота за наличието на диалога на Стойчев в американското финансово министерство.

В средата на юни предприемачът Васил Божков изиска да бъде премахнат от глобените по закона “Магнитски”. Делян Пеевски нае интернационална адвокатска адвокатска фирма, която да го съставлява в Съединени американски щати при оспорването на включването му в глобите. Междувременно българското държавно управление сътвори собствен черен лист на 97 компании и лица, които са свързани с тримата българи, глобени по закона “Магнитски”. От него бе извадена гръцката “Интралот”, която преди години имаше общ бизнес с Божков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР