Посланикът на България в САЩ Георги Панайотов обяви, че за

...
Посланикът на България в САЩ Георги Панайотов обяви, че за
Коментари Харесай

Посланикът ни в САЩ: Във Вашингтон имат неопровержими доказателства по Магнитски

Посланикът на България в Съединени американски щати Георги Панайотов разгласи, че с цел да уточни Вашингтон някого в листата " Магнитски ", то са налице неопровержими доказателства.

" В едно нещо съм сигурен. За да разгласяват Съединени американски щати подобен лист, за тях има неопровержими доказателства за виновността на тези хора. Тази поддръжка е доста значима за България, тъй като приятелите си споделят истината в очите. Така е най-добре - ребром, без шикалкавения. За да се реши един проблем, той би трябвало да бъде назван, дефиниран ", съобщи Панатйотов, който беше и длъжностен боен министър, пред БНР.

Преди месец Министерството на финансите на Съединени американски щати наложи наказания по закона " Магнитски " на някогашният министър на финансите в две държавни управления на ГЕРБ Владислав Горанов, някогашният министър на енергетиката в държавните управления на Българска социалистическа партия Румен Овчаров, ръководителят на придвижване " Русофили " Николай Малинов и някогашните шефове на АЕЦ " Козлодуй " Александър Христов Николов и Иван Генов, който е и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия.

През юни 2021 година по същият закон бяха глобени хазартният необут Васил Божков, депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски и Илко Желязков, някогашен заместник-председател на българската Държавна организация „ Технически интервенции “.

Всички те отхвърлят каквато и да е виновност.

" Мисля, че и без Съединени американски щати България знае, че има проблем с корупцията. Трябва да се научим по какъв начин да го решим ", съобщи Панайотов.

По негово мнение Вашингтон в действителност ни поддържа в нашите старания да се борим против корупцията и ни демонстрира, че ние имаме проблем с нея.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР