Посланик Сфари предложи да се работи за сключване на споразумение

...
Посланик Сфари предложи да се работи за сключване на споразумение
Коментари Харесай

България и Израел ще разширят сътрудничеството си в областта на н...

Посланик Сфари предложи да се работи за подписване на съглашение сред двете страни за научно съдействие. Той показа, че тематиката е разисквана преди дни и от министъра на нововъведенията, науката и технологиите на Израел Офир Акунис и българския дипломат в Тел Авив Славена Гергова. Израелската страна демонстрира интерес особено към проучванията на Антарктида.

 

България има опит в тази сфера, като и сега екипът на проф. Христо Пимпирев се готви за следващата си задача към Ледения континент. Сред останалите научни области, в които двете страни могат да си сътрудничат, са екологията, опазването на водните запаси, земеделието, високите технологии и други, стана ясно по време на срещата.

 

Проф. Цоков акцентира на обичайно топлите връзки сред България и Израел. През тази образователна година 1094 български възпитаници учат иврит. Министерството на образованието и науката си сътрудничи с " Яд Вашем " - Мемориален център за жертвите и героите на Холокоста, който е главният източник за обезпечаване на редовно образование за български учители по тематиките за Холокоста. През последното десетилетие 208 преподаватели от България са взели участие в годишните семинари.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР