„Посланик Митрофанова би трябвало да е „персона нон грата“, смята

...
„Посланик Митрофанова би трябвало да е „персона нон грата“, смята
Коментари Харесай

Захари Карабашлиев: Стига снишаване, изгонете Митрофанова!

„ Посланик Митрофанова би трябвало да е „ личност нон грата “, счита писателят Захари Карабашлиев.

Преди дни хиляди хора се събраха на концерт в центъра на София в поддръжка на украинските бежанци. Организаторите Карабашлиев и Васко Кръпката оповестиха, че са събрани 21 хиляди лв. и то единствено с две кутии за дарения.

" Много значима цел на този концерт беше да покажем на ръководещите, на президента, които към момента не мога схвана за какво се снишават, да им кажем – ние сме тук, поддържаме ви. Ние сме срещу тази мръсна експанзия “, сподели Карабашлиев в ефира на bTV.

„ Това е сигнал към самите нас, само че най-много и към ръководещите. Това са сигнали към света, към Европа, към Украйна, само че най-много към нашите ръководещи “, сподели писателят.

Той дефинира войната в Украйна като нахлуване против цивилизацията по този начин, както я разбираме. „ Нашият цивилизационен избор сме го създали, само че не и без нашите елити отпреди 25 години. Нека си спомним за тези хора – Петър Стоянов, Иван Костов, Соломон паси, които направиха по този начин, че да сме част от Европа и НАТО “, сподели Карабашлиев.

Концертът в помощ на бежанците от Украйна е проведен за три дни с персонални средства на участниците. Парите ще отидат при организациите „ Отворени порти за Украйна “ и „ За положителното “, които ще ги разпределят съгласно своите потребности.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР