Посланик Джеймс ОБрайън, който е на посещение у нас, вчера

...
Посланик Джеймс ОБрайън, който е на посещение у нас, вчера
Коментари Харесай

Джеймс ОБрайън: Освен закони, трябва и прилагане на тези закони

Посланик Джеймс О " Брайън , който е на посещаване у нас, през вчерашния ден се срещна с и служебното държавно управление. От страна на държавното управление на Гълъб Донев информация не се дава. 

Имал е и срещи с политически партии, въпреки и към този момент да не излиза наяве с кои . Не излиза наяве и от изявлението му за Националното радио, в което Джеймс О " Брайън споделя, че е чул явен ангажимент за приемане на законодателство. 

Джеймс О " Брайън не дава отговор на въпроса дали българските управляващи и проверяващи органи са поискали от Съединени американски щати съответните данни .

Посещението му идва откакто о  - някогашният финансов министър в държавните управления на ГЕРБ Владислав Горанов , политикът от Българска социалистическа партия , водачът на и двама , които също бяха глобени по закона " Магнитски ".

Посланик Джеймс О " Брайън декларира, че е видял, че всички схващат значимостта на тези промени - единодушие по съответен текст и да се ангажират да го гласоподават при започване на новия парламент. И по-късно да го приложат напълно. " Защото желаеме, не просто закони на хартия, нали ", задава реторичен въпрос американският посланик.

На въпрос съответно за водача на ГЕРБ Бойко Борисов и това да се дистанцира от някогашния си финансов министър Горанов задоволително ли ще бъде, Джеймс О " Брайън дава отговор: " Искаме да застанат зад промяната и депутатите да я поддържат. И мисля, че всички партии са чули това обръщение и ще забележим кой ще го извърши. "
 Борисов знае, че Съединени американски щати работят и по наказания за Киро и Асен
Борисов знае, че Съединени американски щати работят и по наказания за Киро и Асен

Вярвам, че Горанов не е отговорен. Надявам се да потвърди, че е почтен

Джеймс О " Брайън подсигурява, че Съединени американски щати желаят да видят "... България да има самостоятелна, безпристрастна и виновна следствена работа, работа за битка с корупцията, основен прокурор и т.н . Освен законодателство, би трябвало и използване на тези закони . Чух мощни задължения от всички партии, с които приказвах, и знам, че някои от останалите споделиха, че твърдо поддържат законодателството за правосъдната промяна. Имаме положителни взаимоотношения с водещите партии, които обявиха, че желаят да придвижат тази правосъдна промяна. "

В изявлението Джеймс О " Брайън слага акцент, че глобите са наложени и в благозвучие с полезностите на Европейски Съюз и отхвърля да съпоставя сегашния миг , когато под тях попаднаха предприемачът Васил Божков, депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски и служителя от службите Илко Желязков.
 Европейски Съюз няма да санкционира българите, глобени от Съединени американски щати и Англия
Европейски Съюз няма да санкционира българите, глобени от Съединени американски щати и Англия

Няма връзка сред налагането на ограничения от Вашингтон и Лондон и санкционния режим на Европейски Съюз

" Тези наказания следват доказателствата, с които разполагаме , и откриват десетки милиони евро, които са били взети от българския народ и дадени в някои случаи на длъжностни лица, в някои случаи на задгранични компании. Целта на тези наказания е България да бъде в положение да проверява и да стопира сходно държание, с цел да бъде пълновръстен участник в международната стопанска система . " Това, което бихме желали да забележим по-нататък, е фокус върху правосъдната промяна. "

Санкциите нямат за цел да подкопават или  и те не нападат никоя политическа партия, твърди още американският чиновник и хвали работата на дипломат Херо Мустафа. Съединени американски щати правят оценка сътрудниците си по споделени " резултати и полезности " - " Ако има хора, които единствено приказват, а след това не работят, те не са изключително ефикасни сътрудници. "
 Борислав Сарафов: Списъкът
Борислав Сарафов: Списъкът " Магнитски " е открита поддръжка на нашите дейности

Списъкът е тласък за промяната, която е нужна да се предприеме в нашата правосъдна система

Джеймс О " Брайън се надява жителите и на медиите  да " потърсите сметка за разминаването ". Уверява, че са отворени за другите отзиви и от гражданското общество, само че още веднъж ще гледат кой ще реализира тези промени.

По въпроса дали ще има ли , Джеймс О " Брайън не желае да спекулира - афишират ги, когато имат доказателства наказания. Отрича да има " прелиминарен лист " или " голям долап " от който да вадят едно или други има при поискване.

На въпрос има ли цел това, че в известието на OFAC е посочена информация за суми и офшорни сметки , дипломат Джеймс О " Брайън декларира, че това е направено взаимно с Министерство на финансите на Съединени американски щати, защото считат, че българският народ заслужава да знае повече. Признава и че същият въпрос е бил заложен от президент Румен Радев през вчерашния ден на срещата им, само че въпросът не е единствено до съответната информация и съответните лица. Посланик Джеймс О " Брайън акцентира, че глобите имат за цел да защитят съответно финансовата система на щатите или банка, основана на долари. " Санкциите са защитни за нас. Те се отнасят за това на кого е разрешено да пристигна и да играе по нашите правила. И ние считаме, че лица, които са взели участие в корупционно държание, не би трябвало да вземат участие в нашата система и да посещават страната ни. "
 Спецпрокуратурата приключи инспекциите по листата
Спецпрокуратурата приключи инспекциите по листата " Магнитски " против Пеевски и Илко Желязков

Причината за това е неналичието на данни за осъществено престъпление
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР