Посланието на президента в навечерието на изборите на 2 април

...
Посланието на президента в навечерието на изборите на 2 април
Коментари Харесай

Радев очаква партиите да са си извлекли поуки от предишните кампании и да сформират кабинет

Посланието на президента в навечерието на изборите на 2 април е партиите да са си научили урока от предходните акции. 

" В навечерието на следващата предизборна акция аз се надявам политическите партии да са си извлекли поучения от предходните акции. Нека в тази акция, изключително на националния празник, дано да забележим на напред във времето партиите да изведат своите хрумвания за бъдещето на България, а не черен пиар и дълбаене на нови червени линии ", разяснява пред медиите Румен Радев.

" Защото след изборите отново ще търсят да сядат на една маса и да търсят да минават по към този момент изгорени мостове. А виждаме това до какво води - води нормално или до несъставяне на държавно управление, или до сформиране на грозни обединения, които рухват при първото по-сериозно тестване ", даде за образец той четворната коалиция, която завърши ръководството си предварително след избор на съмнение.

" Партиите към този момент слагат ясно избрани стратегически цели - в случай че желаят да бъдат реализирани, те са длъжни да сформират постоянно държавно управление ", заключи Румен Радев.

В същото време президентът означи, че най-удобно е по време на акция политическите сили да нападат служебното държавно управление. " Не са спрели офанзивите към него, установи той и добави, че " както виждаме, това не дава необикновен резултат ".

Президентът разяснява казуса с обезпечаването на устройствата за видеонаблюдението на вота от страна на Министерския съвет, като уточни, че служебният кабинет е пред голямо тестване поради обстоятелството, че са направени промени в изборното законодателство в последния миг. По думите му тестването е и организационно, и софтуерно, само че президентът се надява, че ще бъде открито решение, тъй че да не се опорочи вотът. " Работи се интензивно ", увери още Радев.

Той анонсира, че още на следващия ден кабинетът ще оповести резултата от инспекциите по магазините и по веригата на доставки за повишаването на стоките и най-много на храните.

" Огромният проблем през днешния ден пред българските жители е инфлацията и изключително цената на питателните артикули, само че е нужна решителна битка във връзка с спекулата и нелоялната търговия ", съобщи президентът. Той похвали служебния кабинет: " Предприетите дейности заслужават поддръжка, само че е нужна решителна битка против спекулата и нелоялната търговия ", настоя Радев.

" Очаквам контролните органи да работят безкомпромисно и постоянно, още на следващия ден чака резултати и ефикасни ограничения ", добави още президентът.

В отговор на въпроса кой му е предложил Асен Василев и Кирил Петков за служебни министри, Радев разяснява, че самичък ги е избрал.

" Абсолютно никой не ми ги е предложил, аз имам задоволително наблюдаване върху хората и контакти, тъй че да реша какви служебни министри да назнача ", съобщи той.

Попитан дали строители са се оплакали по време на среща с него за това, че зам.-министър на районното развиване Захари Христов им е желал рушвет, президентът не навлезе в конкретика, само че съобщи, че е предал в прокуратурата всички сигнали, до един, които са постъпили в президентската институция. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР