Посланието ми към официална София: вместо да ни подкрепяте като

...
Посланието ми към официална София: вместо да ни подкрепяте като
Коментари Харесай

Македонското ВМРО иска българите да коленичат в Скопие и да се извинят за ``зверствата`` -

" Посланието ми към публична София: вместо да ни подкрепяте като съседи, вие ни блокирате и безвъзвратно отдалечавате нашите двата народа - македонския и българския.  Това ли са добросъседски връзки? Вместо да дойдете в Скопие, да коленичите и да се извините за зверствата, които извършихте тук против този народ по време на фашистката окупация през Втората международна война, вие желаете да ретуширате нашата история. Това не са европейски полезности и това няма нищо общо с Европа. "

Това заяви председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски на митинга в Скопие, проведен от партията под надпис „ Твърде доста е ”.

Основното искане на митинга на основната опозиционна партия в западната ни съседка е оставка на държавното управление на Димитър Ковачевски и предварителни избори.

„ Цели 5 години чакаме дата за договаряния, предадоха ни и към момента сме в чакалнята на ЕС- 22 години чакаме. Заради неправилната политическа тактика се отнема бъдещето на тези младежи пред мен и като продължение на тази политическа експанзия, която се прави върху нас, дойде и предлагането, което от държавното управление настояват, че нито са виждали, нито са чували за него. Това е капитулация - българизация на Македония или дипломатически нокаут ”, сподели Мицкоски.

Неговият прочит на предлагането на френското председателство е, че дата за договаряния за страната няма да има, до момента в който не бъде променена конституцията, с цел да бъдат изпълнени „ настояванията на София ”, а това, което до през вчерашния ден е било проблем за Северна Македония със София, в този момент става проблем на страната с Брюксел.

Мицкоски прикани премиера Ковачевски да откаже това предложение.

„ За да е ясно: 80 депутати, или две трети (от депутатите в парламента) трансформират конституцията. Зависи от ВМРО-ДПМНЕ и до момента в който съм ръководител, конституцията няма да се трансформира, тъй че българските претенции да са част от нея “, сподели Мицкоски.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР