Послание за солидарност отправи председателят на ЕК Урсула фон дер

...
Послание за солидарност отправи председателят на ЕК Урсула фон дер
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Сега повече от всякога ни е необходима солидарност

Послание за взаимност насочи ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в Деня на Европа.

„ Днес означаваме 70 години европейска взаимност, която предложи помощ за възобновяване от пепелта от Втората международна война, за сливане на континентa и за създаване на разцвет. Същата взаимност е нужна за спасяването на живота, поминъка и построяването на зелено и цифрово бъдеще “, написа тя в Туитър.

Именно тази взаимност в този момент е повече от нужна на страните, счита ръководителят на Европейска комисия.

„ Тази взаимност бе сложена на тестване при започване на пандемията. Това ни разреши да забележим доколко затварянето в себе си не е решение на проблемите. Благодарение на солидарността успяхме да излекуваме повече заболели и тя би трябвало да продължи “, сподели фон дер Лайен.

Призив за взаимност насочиха всички водачи на страните членки в Европейски Съюз и ръководителите на европейските институции в особено видеообръщение.

„ Нашата цел е Европа да излезе по-силна от пандемията “, съобщи немският канцлер Ангела Меркел.

„ Имайте смелостта да се преоткривате, обединявате, мислите и действате за бъдещето. Именно този европейски дух е необходим и през днешния ден “, съобщи френският президент Еманюел Макрон.

Председателят на Европейския парламент Дейвид Сасоли прикани държавните управления и институциите да бъдат смели и амбициозни. „ Това е единственият метод да си възвърнем доверието на нашите жители “, споделя той.

„ Европа си ти, Европа сме Ние, всички ние дружно. Обединението ни прави по-силни “, показа ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР