Посланичката на Русия в България Елеонора Митрофанова обвини България, че

...
Посланичката на Русия в България Елеонора Митрофанова обвини България, че
Коментари Харесай

Митрофанова: България налива масло в антируската истерия на Запада

Посланичката на Русия в България Елеонора Митрофанова упрекна България, че “налива масло в огъня на антируската нервност на Запада “ с изгонването на двама съветски дипломати предходната седмица.

" Несъмнено изгонването на дипломати под фиктивен предлог може да се преглежда като блян на публична София да налее масло в огъня в разпалваната от Запада антируска нервност. Тези дейности няма да останат без отговор ", съобщи дипломат Митрофанова във видеообръщение, оповестено в страницата на съветското посолство във " Facebook ".

Дипломатическата процедура е и Москва да изгони двама български дипломати.

Това е 11-и случай на преследване на съветски дипломати от 2019-та, напомни Митрофанова.

Тя дефинира като неприятелска постъпка решението на страната ни на 26-ти февруари да затвори въздушното пространство за съветски самолети.

“Без подозрение, тази неприятелска стъпка ще се отрази отрицателно върху интензивността на двустранното взаимоотношение, в това число и в региона на туризма “.

“На 5 март 2022 година с предписание на Правителството на Руската Федерация е одобрен лист на непознати страни и територии, извършващи вражески дейности по отношение на Русия, съветските юридически и физически лица. В него влизат 48 страни, в това число и България. Казвам това с огромно страдание “, уточни Митрофанова.

Те заяви, че поради “нарастващата в българските медии антируска реторика, размножаващите се в геометрична градация фейк-новини за Русия и ограничение на излъчването в страната на съветски медии “ посолството всяка седмица ще дава брифинг.

В първата си сходна изява тя повтори опорните точки на президента Владимир Путин за така наречен от него “военна интервенция “ в Украйна.

Митрофанова през поради което бе привикана на диалог от премиера Кирил Петков.

На 3 март Митрофанова съпостави Освобождението на България с нахлуването в Украйна, а преди този момент приказва за " евроатлантически подлоги ".

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР