Поскъпването на услугите ни е неизбежно, твърди в позиция мобилният

...
Поскъпването на услугите ни е неизбежно, твърди в позиция мобилният
Коментари Харесай

А1: Поскъпването на услугите е неизбежно

Поскъпването на услугите ни е неизбежно, твърди в позиция мобилният оператор А1. Обръщението към медии и обществеността у нас идва след изказването през вчерашния ден на министъра на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова, че страната е подхванала всички дейности, с цел да няма повишаване на тези услуги.

„ На първо място бихме желали да изразим нашата изненада и страдание, че се постанова да поддържаме връзка с министъра на стопанската система и промишлеността посредством обществените мрежи вместо в директен и рационален разговор, каквото желание изразихме още през цялото време на информационната акция за индексиране на цените на част от предоставяните от нас услуги “.

„ До последно опитвахме да поемем удара на инфлацията “, упорстват специалистите на оператора А1. Те удостоверяват, че през вчерашния ден са получили заповед, издадена от Комисия за отбрана на потребителите, с която се оспорва определения от тях метод за индексация на цените.

„ Ролята на страната и в частност на Министерството на стопанската система и промишлеността е да откри най-хубавия баланс сред потребностите на бизнеса и тези на крайните консуматори “, означават от А1.

Сагата с мобилните оператори продължава, като през вчерашния ден и от Виваком оповестиха, че ще покачат с към 1 лева сметките на клиентите си поради инфлацията.

„ Мобилните оператори въпреки всичко биха могли да вдигнат цените на услугите си след 1 януари, в случай че се възползват от законовата опция да употребяват инфлационния показател за 2021г. “, разгласи пред БНР ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов. Така цената на месечните абонаменти може да бъде увеличена със средногодишния показател на потребителските цени (ИПЦ) за 2021 година, който ще бъде оповестен от Национален статистически институт през януари 2022 година

„ Причината за възбраната за увеличение на таксите е, че съгласно нас два мобилни оператора правят нелоялна комерсиална процедура. Към момента няма да има повишение на цените на мобилните оператори “, съобщи шефът на регулатора. Той призна, че в нито една от фирмите, предлагащи мобилни услуги у нас, не са нараснали цените на услугите си, което подсигурило равнопоставеността им на пазара.

Припомняме, че операторите имаха желание да вдигнат цените на своите услуги, като употребяват инфлационния показател на Националния статистически институт за две години едновременно, което е невероятно съгласно текст в договорите, подписани мрежи операторите и техните клиенти. Според Маргаритов нелоялната процедура се е изразявала точно в желанието за двойно повдигане с двата инфлационни показателя, което не е разрешено.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР