Поскъпването на тока за бизнеса ще окаже негативно влияние върху

...
Поскъпването на тока за бизнеса ще окаже негативно влияние върху
Коментари Харесай

Какви са проблемите и очакванията на туристическия бранш за сезон 2018?

Поскъпването на тока за бизнеса ще окаже отрицателно въздействие върху туристическия отрасъл, настояват хотелиери. Офертите за лято 2018 обаче не могат да бъдат променяни, тъй като те се оферират още от предходната година. Вижте още по тематиката.

Предварителните записвания за сезон 2018 по Черноморието почнали още през предходната година и не престават. Интересът на 2017 година се резервира.
Проф. Стоян Маринов, Варненска туристическа камара: „ Има хотелиери, които са резервирали над 50% резервации спрямо размера нощувки, които са осъществили предходната година, което е един добър индикатор. "
Поскъпването на тока ще се отрази зле на туристическия бизнес, безапелационни са от сектора.
Проф. Стоян Маринов - Варненска туристическа камара: „ Туризмът е необикновен бизнес. Над 70% от този бизнес се осъществя по авансово подписани контракти, които са подписани предходната година, цените са избрани, не могат да бъдат променяни, тъй че всевъзможни повишения на себестойността не може да бъде трансферирани върху крайните консуматори и тя ще бъде за сметка на съответните бизнесмени. " Гешо Любенов - туроператор: „ По-високите такси за ток и вода, надлежно, които не са били считани в цените и не са били калкулирани, те занапред ще бъдат в тежест за хотелиерите. "
Това ще повлияе и върху работещите в сектора.
Проф. Стоян Маринов - Варненска туристическа камара: „ Ние, в случай че се надяваме да повишим още работните заплати, може би няма да се случи. "
Така като непряк резултат от новата цена тока ще се задълбочи рецесията за фрагменти от последните години. За сезона се чака служащите от Украйна, Молдова и Беларус да са с 20 % повече. Бизнесът упорства за спомагателни закондателни промени, с цел да ги улесни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР