Поскъпването на тока не може да стане с мораториум на

...
Поскъпването на тока не може да стане с мораториум на
Коментари Харесай

Йордан Цонев за мораториума: Европа ще ни изпляска през ръцете

" Поскъпването на тока не може да стане с мораториум на Народно събрание върху самостоятелен регулатор, тъй като Европа ще ни изпляска през ръцете. Нека се учим от грешките си и да оказваме помощ на хората със законови средства ". Това съобщи зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев във връзка мораториума  върху цените на тока, парното и водата.

По думите му, въпросът е по какъв начин да се спре повишаването. „ Парламентът не може да постанова мораториум върху конституционно закрепени решения на изпълнителната власт, нито върху решения на самостоятелни регулатори ”, уточни той.
Експерт от Има Такъв Народ: Европейски Съюз ще ни спре пари поради мораториума за тока и водата, Русия ще ни спре газа
Никой не стана и не сподели, че това е нарушаване на Конституцията. Не може Народното събрание да се намеси по този начин в дейностите на самостоятелен регулат...
Прочети повече
" Цената на тока може да бъде спряна, само че по легален метод. „ Това може да стане с изменение на два члена в Закона за енергетиката. Мисля, че това са член 31 и 35. В единия от тях става въпрос за смяна в събитията и КЕВР би трябвало да преразгледа решението си ”, безапелационен бе Цонев по Нова телевизия. 

ЕРП-ата биват обезщетени от страната за разликата в цената на която купуват сила и на която я продават. „ Дългосрочното решение за повишаването на тока би трябвало да бъде предшествано от разбор и съответните законодателни промени. Краткосрочното, от което имат потребност българските жители, би трябвало да стане в този момент. 

„ Всички сме безапелационни, че цената на тока за хората не би трябвало да пораства. Поне не тази зима. И най-малко не по този начин внезапно. Но това би трябвало да стане по метод, който няма да докара до наказания ”, акцентира Цонев.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР