Поскъпването на строителните материали у нас достигна нови върхове. Заради

...
Поскъпването на строителните материали у нас достигна нови върхове. Заради
Коментари Харесай

Рекорден скок на цените за ремонт, материали поскъпнаха трой...

Поскъпването на строителните материали у нас доближи нови върхове. Заради забавения импорт и огромното търсене фамилии от Благоевград чакат за ремонт на домовете си половин година. В строителния бранш има и дефицит на работна ръка, заяви Българска национална телевизия.

Подмяна на покриви, саниране и повсеместен ремонт на еднофамилни къщи и жилища. Това са главните поръчки, с които е залята бригадата на Мехмед Сабитов. Поскъпването на строителните материали и инфлацията не отхвърлят хората да ремонтират или освежат жилищата си. 

" Ако правиш един ремонт на апартамент, в случай че коства 15 хиляди лв. предходната година, в този момент ще коства 30 хиляди лв.. С покривите е по същия метод ", съобщи Мехмед Сабитов, началник на строителна бригада.

" На част от материалите има даже и тройно покачване. Основно покачването е при металите и при топлоизолацията. Материалите ги има, само че са скъпи. Спекулата е умишлена ", добави Валери Байрактарски, търговец на строителни материали.

Забавеният импорт и огромното търсене карат десетки благоевградчани да чакат с месеци планувания ремонт. Списъкът на Мехмед Сабитов с поръчки за работа е напълнен чак до септември идната година.

" Търсенето се е нараснало с 15-20% повече, в сравнение с предходните години. Въпросът е че няма такива хора, които да се занимават със строителство. Не желаят да се занимават. Отиват множеството в чужбина, тъй като там изкарват повече пари ", сподели още Мехмед Сабитов, началник на строителна бригада.

Според работещите в сектора поради недостига на фрагменти скоро може да се наложи да внасяме работна ръка от Турция и Гърция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР