Поскъпването на самолетните билети изглежда неизбежно. Основната причина е ясна

...
Поскъпването на самолетните билети изглежда неизбежно. Основната причина е ясна
Коментари Харесай

Неизбежно! Вдигат и самолетните билети

Поскъпването на самолетните билети наподобява неизбежно. Основната причина е ясна - по-високите разноски за гориво. Към това би трябвало да се добави и увеличението на летищните такси.

Освен това самолетните компании понесоха голям удар поради ковид-ограниченията, които свиха потока от пасажери. Досега те се опитваха да задържат поскъпванията, с цел да не останат напълно без пасажери. Но към този момент има сигнали за отшумяване на пандемията.

Броят на пасажерите нараства и се чака да се върне към предкризисните равнища. Това, дружно със скъпия нефт, ще се отрази в цените на билетите.

С облекчаването на разпоредбите за пътешестване търсенето нараства и това е видно в резервациите за Великден и за летния сезон. И от асиокомпаноите поучават клиентите си да запазят билети овреме.

Примвр: Air France-KLM към този момент би трябвало да заплаща с 40% повече, с цел да може самолетите ѝ да излизат и да кацат на летище " Хийтроу ".

Това не е първата самолетна компания, която предизвестява за покачване на цените. Миналата година Ryanair и туроператорът TUI предвидиха, че цените за сезона на почивките ще са по-високи спрямо 2019-а - годината преди корона-пандемията да разтресе света.

Допълнително напрежение в авиосектора внасят опасенията за военни дейности в Украйна. Много самолетни компании оповестиха, че стопират самолетите си до Украйна и оттова.

А цените на петрола доближиха най-високите си равнища от 2014 година поради паниките за възможна инвазия на Русия в Украйна. Цената на нефта Брент надвиши $95 за барел - а единствено преди година бе под $65.

Наскоро Rуаnаіr разгласи зaгyбa oт 96 млн. eвpo зa пocлeдното тримесечие нa 2021 година Иpлaндcĸият ниcĸoтapифен транспортьор, ĸoйтo е №1 по пасажери в Eвpoпa, предвижда, че за цялата финансова година загубата щe e мeждy 250 и 450 млн. eвpo.

Със сигурност борбата за пасажери ще е жестока, тъй като глaвният изпълнитeлeн диpeĸтop нa Rуаnаіr Maйĸъл O`Лиъpи зaяви, чe в мoмeнтa ĸoмпaнията ce oпитвa дa възcтaнoви пътниĸoпoтoĸa, нaмaлявaйĸи... цeнитe нa билeтитe си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР