Поскъпването на автобусните билети заради скока на горивата минава в

...
Поскъпването на автобусните билети заради скока на горивата минава в
Коментари Харесай

Билетите за рейса поскъпват всеки месец

Поскъпването на автобусните билети поради скока на горивата минава в ежемесечен режим. Април донесе по-високи цени в Бургаска област и Пазарджик. А през март имаше нарастване в други градове:

Междуселищните линии в Бургаско нарастват в този момент приблизително с 20%. Повишението е поетапно. „ Много е значителен растежа на горивата. Ние поискахме това нарастване преди повече от месец. Докато чакаме позволение, горивата на едро стигнаха 3 лева

Трябва да се има поради, че това, което като елементарни консуматори виждаме по бензиностанциите, е лъжливо - те работят без марж; печелят по едни 5 стотинки - популацията се заблуждава, че през последните няколко седмици няма нарастване.

Напротив – нарастването на горивата на едро продължава ", разяснява пред БНР Румен Христов, шеф на един от огромните превозвачи в региона. Според компаниите плануваното повишаване на билетите е минимално и ще покрие единствено разликата в цената на горивата.

В Пазарджик пък нараства градският превоз. От понеделник билетчето вместо 1 лева, ще е 1.50 лева Увеличението се приема за безалтернативно.

Повишение се приготвя и от 1 май - на такситата във Варна. Преди два дни локалният общински съвет позволи от май минималната дневна цена да е 1,05 лева, а нощната - 1,15 лева Сега фирмите возят надлежно на 89 и 99 стотинки, а първичната им такса по никакъв начин не е дребна - 1.76 лева и 1.96 лева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР