Поскъпване на парното и топлата вода между 29 процента в

...
Поскъпване на парното и топлата вода между 29 процента в
Коментари Харесай

Поскъпване на парното и топлата вода с до 330% искат Топлофикациите

Поскъпване на парното и топлата вода сред 29 % в София и 330 на 100 във Велико Търново са поискали топлофикационните сдружения.

Това излиза наяве от оповестените заявки на сдруженията на страницата на енергийния регулатор. Изчисленията им обаче са правени още през март и не регистрират както отпуснатите обезщетения от страната, по този начин и спрените доставки на природен газ от Русия, което промени цените на горивото, съобщи . 

Преди седмица един от членовете на регулатора - Александър Йорданов бе изслушан в парламентарната енергийна комисия за настояванията на фирмите, където съобщи:

" Да, има претенции за нарастване. Няма претенции за понижение на цени. Всякакви мнения във връзка ценовите заявки, преди ние да сме отчели и резултата от обезщетенията, които сдружението са получили, по-скоро биха изкривили визията на обществото във връзка с това какви ще бъдат цените ". 

Ден по-късно за вероятен двуцифрен скок на парното и топлата вода от 1 юли предизвести и енергийният министър Александър Николов:

" Топлофикационните сдружения са с друг модел на работа, надлежно друг резултат ще има върху крайната цена, защото успеваемостта на ръководството и методът на работа на самите софтуерни решения са разнообразни. Когато природният газ е нараснал няколко пъти, колкото и тежко да звучи, покачване от няколко десетки % не е ненадейно. Дали ще се търсят решения, които да компенсират потребителите - сигурно. Със сигурност това ще бъде коментирано на равнище Министерски съвет, и равнище вицепремиер -премиер ".

Предстои енергийният регулатор да излезе със свои калкулации с какъв брой ще се трансформират цените на електро- и топлоенергията от юли. По неофициална информация се чака токът за бита да нарастне с към 3-4 %, а цените на парното и топлата вода приблизително за страната да се усилят с към 40 на 100.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР