Поскъпва не само хлябът, но и евтиният транспорт. От БДЖ

...
Поскъпва не само хлябът, но и евтиният транспорт. От БДЖ
Коментари Харесай

Поскъпването било резултат от галопиращата инфлация

 Поскъпва освен хлябът, само че и евтиният превоз. От БДЖ оповестиха, че повода е повишаването на тока и инфлацията. Ще откаже ли този скок в цената на билетите хората да пътуват и да употребяват този до момента най-евтин превоз?

Във Враца и целия район железопътният превоз е жизненоважен и се употребява всекидневно, само че някои от пътуващите възнамеряват да спрат да го употребяват, тъй като цените стават прекомерно високи, а други не могат да намерят други възможности и би трябвало да го употребяват, с цел да вървят на работа.

От друга страна за производителите на самун в по-малки и междинни пекарни несигурността към този момент е реалност - има съвсем двойно нарастване на тока за тези производители, както и всеки съставен елемент от производството е с увеличена цена. Хлебарите последователно подвигат цената на хлебните творби, само че виждат по какъв начин незабавно спада потреблението, а те няма по какъв начин да не вдигнат цените, тъй като не могат да работят на загуба.

В " Твоят ден "  Мариана Кукушева, ръководител на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите съобщи, че повишаването е резултат от галопиращата инфлация плюс повдигането на всички консумативи, само че цените на хляба са разнообразни при другите производители и те са в свое право сами да си ги дефинират.

Тя обаче добави, че самите хлебопроизводители са в конкуренция между тях и това няма да разреши да се получи извънредно внезапно повдигане цената на насъщния, а това ще става последователно и неизбежно. 

Мариана Кукушева счита, че с влизането на новата годишна продукция пшеница в произвеждане, новите цени на газа и други консумативи покачването ще се усети по-осезаемо, само че към момента ще се приказва за стотинки, не левове повдигане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР