Поскъпва издръжката на живот у нас. Нараснала е с 36

...
Поскъпва издръжката на живот у нас. Нараснала е с 36
Коментари Харесай

КНСБ: Животът поскъпва, 75% от хората живеят с по-ниски от необходимите доходи

Поскъпва издръжката на живот у нас. Нараснала е с 36 лв. от началото на годината. 590,32 лв. са нужни месечно на разположение от 4-членно домакинство или общо 2361 лв.. Това сочат последните данни на Института за обществени и синдикални проучвания на КНСБ, разгласи президентът на синдиката Пламен Димитров.

" От началото на годината издръжката на живота добави нови 36 лв. на член от четиричленно домакинство. Общият размер необходим за издръжката на четиричленно домакинство по българския стандарт е 2 361 лв. и малко от горната страна “, сподели Димитров и посочи, че издръжката на живота на четиричленно домакинство в София е доста по-висока и е малко над 3 000 лв..

Това значи, че 75% от популацията в страната живее с приходи, по-ниски от нужните за издръжката на живота. По думите на Димитров заплатата би трябвало да е приблизително към 1500 лв..

" Не повече от 20% от българите обаче имат подобен приход. Огромна част от българите живеят със средства на и под прага на беднотия “, заключи Димитров и посочи, че 2,2 милиона са работещите, които не изкарват задоволително.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР