Пощенски станции категорично няма да бъдат закривани. Това заяви министърът

...
Пощенски станции категорично няма да бъдат закривани. Това заяви министърът
Коментари Харесай

Транспортният министър съобщи много важна новина

Пощенски станции изрично няма да бъдат закривани. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков по отношение на проектозакона за пощенските услуги, който се гледа в пленарна зала. В него имаше текст, който позволяваше пощенските клонове в обитаеми места с по-малко от 800 поданици да бъдат закрити. В пленарна зала този текст беше отритнат от депутатите.

„ Има места, където съществуването на пощенска станция не е гаранция или изискване за развиване на услугата. Скоро имах случай, в който кметът на Долна баня помоли да употребява пощенската станция за шах клуб, тъй като има куриер, който обслужва популацията без да е належащо да се употребява пощенска станция. Целта не е да пазим постройката, а да пазим услугата ”, съобщи Желязков, представен от БГНЕС.

Въпреки това няма да се закриват пощенски станции, в случай че това е причина за по-доброто или единственият метод за обслужване.

Желязков напомни, че мрежата на „ Български пощи ” се състои от към 3000 станции, част от които единствено се поддържат и генерират дефицити, които се покрива от компенсацията, която страната дава на сдружението. „ Идеята на закона беше да се сътвори оня модел, който през глобата на Комисията за контролиране на известията, да докара до усъвършенстване на пощенската мрежа ”, изясни още той и добави, че страната изплаща по близо 50 млн. годишно обезщетения на сдружението.

На въпрос дали в избрани случаи ще се прибягва до закриване на станция, Желязков изясни, че в случай че на една улица има два клона, то единият ще бъде закрит, защото дублира активността на прилежащия, само че това няма да докара до дисбаланс в предложение на универсалната пощенска услуга, увери министърът на превоза.

Желязков разгласи, че няма да се допусне нарушение в изплащането на пенсиите. „ Важно е да се има поради, че изплащането на пенсията не е част от универсалната пощенска услуга. Това е различен тип услуга, която се дава от пощите. Държавата има ангажимент да заплаща пенсиите без значение дали посредством или през „ Български пощи “, тъй че изплащането на пенсиите ще бъде обезпечено. Ние приказваме единствено за станции, където се дава единствено универсална пощенска услуга “, акцентира министър Желязков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР