Пощата и салонът в троянското село Белиш са изпепелени при

...
Пощата и салонът в троянското село Белиш са изпепелени при
Коментари Харесай

Пожар изпепели пощата и салона в троянското село Белиш

Пощата и салонът в троянското село Белиш са изпепелени при пожар, избухнал тази нощ, заяви кметицата на Троян Донка Михайлова в профила си във Facebook.

Всички фотоси

Сигналът за пламъците в двете здания е подаден около 4 часа от възрастен човек, който живее наоколо. Два екипа на пожарната са отишли на място и са потушили огъня. Няма потърпевши хора.

Салонът е единствената обществена постройка, която селото употребява за общи събития и избори. Там хората честваха всички общи празници, изясни Михайлова.

 Снимка: Facebook/Донка Михайлова

По думите й в понеделник именно в тази постройка е трябвало да има приемен ден.

" Салонът бе върнат в благосъстоятелност на Община Троян след продължителни и комплицирани административни процедури, които дружно с кмета Тодор Радевски водихме с " Български пощи ", а помещението, в което се правят пощенски услуги е благосъстоятелност на пощите. Много бяха срещите ми с разнообразни институции в усилието да си върнем салона. Успяхме да осигурим решение на Министерски съвет, с цел да лигитимираме собствеността си ", написа още кметицата на Троян.

 Снимка: Фейсбук / Марияна Петкова

Михайлова добави, че Община Троян е финансирала реконструкцията и обзавеждането и е предоставила салона на селото.

" Вложен беше значително непринуден труд на хора от Белиш за реорганизация на покрива ", сподели още кметицата.

Причините за пожара се обясняват. Районът се обезопасява от Оперативна програма " Комунални услуги ". Сградата е застрахована. 

 Снимка: Facebook/Донка Михайлова
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР