Посетител на аквариум е заснел ужасяващия момент, в който риба

...
Посетител на аквариум е заснел ужасяващия момент, в който риба
Коментари Харесай

Риба се самоуби след уплаха от светкавица на фотоапарат в аквариум ВИДЕО 18+

Посетител на аквариум е снимал ужасяващия миг, в който риба се " самоубива ", откакто се изплашва от светкавицата на фотоапарат.

В клипа, за който се счита, че е сниман през 2013 година, се вижда група хора, събрани към голям аквариум в Япония.



Докато някои хора са удовлетворени просто да гледат плуващите в близост риби, други изваждат фотоапарати, с цел да снимат съществата, а светкавиците на устройствата им се виждат ясно на фрагментите.

Тъй като обаче светлината от светкавиците се усилва, наподобява, че това оказва изключително неподходящо влияние върху една огромна риба звук, която реагира, като се блъска в стъклото - нещо, което съгласно някои консуматори на обществените медии е тенденциозен опит да се нарани.

За страдание, разчувстваното морско създание се е блъснало тежко и съгласно известията е умряло.

Въпросният тип аквариуми нормално са направени от мощно отразяващ акрилен материал и могат да повлияят отрицателно на зрението на рибите от другата страна на стъклото.

" Ето за какво снимането със мълния не би трябвало да се позволява в аквариумите ", счита потребителят на Reddit, разгласил клипа.

" Рибите не могат да видят стъклото и си мислят, че водата продължава напред в тази посока "

Зрителите бяха шокирани от фрагментите, като един човек разяснява: " Това е доста необичайно: Всеки възрастен човек се е блъскал в стъклена или мрежеста врата с може би няколко километра в час. А в този момент си представете скоростта, с която тази риба се е блъснала в плътната стъклена стена на аквариума. Това е ужасяващо. "

Друг прибавя: " Уау, в никакъв случай не бях виждал риба звук да плува и не знаех, че може да е толкоз бърза. Това изглеждаше съвсем нереално. "

" Има причина множеството зоологически градини и аквариуми да лимитират снимането със мълния, защото това смущава и обърква животните. "

Според WWF някои типове риба звук се считат за " Ферари на океана " и могат да плуват със скорост до 43 благи в час.

Въпреки че може да се придвижва толкоз бързо във водата, атлантическият червен звук да вземем за пример може да доближи 10 фута дължина и да тежи до 2000 фунта (повече от кон).

Уникалната форма на тялото им и мощните перки им дават " специфични плувни мускули ", които им разрешават да плават с огромна скорост през океана
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР