Посети оранжерия за зеленчуциВ региона е повсеместна вечната замръзналостРуският президент

...
Посети оранжерия за зеленчуциВ региона е повсеместна вечната замръзналостРуският президент
Коментари Харесай

Путин на първа визита в Чукотка

Посети оранжерия за зеленчуци
В района е повсеместна безконечната заледеност

Руският президент Владимир Путин дойде през днешния ден на първото си посещаване в Чукотка, в съветския Далечен изток, съобщи Ройтерс.

Преди време стопанинът на Кремъл призна, че към момента има съветски райони, в които в никакъв случай не е бил, и уточни, че би желал да посети Чукотския самостоятелен окръг.

През 2008 година тогавашният държавен глава Дмитрий Медведев стана първият съветски президент, посетил Чукотка.

Автономният окръг, който има обща морска граница с Аляска през Беринговия пролив, е прочут с рисковите си климатични условия и ниска си плътност на популацията. В момента там живеят към 47 800 души, като 13 000 от тях са съсредоточени в столицата Анадир. Продължителността на зимата в Чукотка е 8-9 месеца, като минималните температури са сред минус 38 и минус 55 градуса. Летните температури се повишават до 13-14 градуса. Повсеместно е публикувана безконечната заледеност.

Днес в Чукотка Путин посети оранжерия, в която се отглеждат зеленчуци и която е почнала работа през 2017 година Съвременното стопанство разрешава да се създават зеленчуци в изискванията на безконечна заледеност. С отгледаните в парника артикули се обезпечават потребностите на районни детски градини и учебни заведения. Оранжерията разполага с метеорологична станция, система за надзор на климата и автоматизирано поливане.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР