Посетете нашия ETF център, за да научите повече и да

...
Посетете нашия ETF център, за да научите повече и да
Коментари Харесай

JPMorgan AM достига доминираща позиция на европейския активен ETF пазар

Посетете нашия ETF център, с цел да научите повече и да проучите нашите задълбочени данни и принадлежности за съпоставяне

JPMorgan си извоюва преобладаваща позиция в Зараждащият се пазар в Европа за интензивно ръководени борсово търгувани фондове, надалеч надхвърлящ равнището на вътрешния си пазар в Съединени американски щати, където ръководи най-голямото такова средство.

Поделението за ръководство на активи на банката се похвали с 44,2% пазарен дял в Европа на края на март, съгласно данни на Morningstar, надалеч пред Pimco, с 14,6 % и Fidelity с 11,1 %.

Общият размер на пазара остава дребен, на 33,8 милиарда евро, разпределени в 87 дейни ETF, само че се разшири с към 10 милиарда евро през последните 12 месеца.

В Съединени американски щати, където ETF имат данъчни преимущества пред взаимните фондове, което спомага за подхранването на техния напредък, единствено ETF на JPMorgan Equity Premium Income ETF (JEPI) е съвсем толкоз огромен, колкото целия европейски деен пазар на ETF, с активи от $33,8 милиарда.

На американс...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР