Посещенията на някои части от известната цитадела на инките Мачу

...
Посещенията на някои части от известната цитадела на инките Мачу
Коментари Харесай

Щетите са необратими: Затвориха Мачу Пикчу заради ерозия

П осещенията на някои елементи от известната крепост на инките Мачу Пикчу са прекратени поради ерозия , която отслабва каменните структури, заяви Агенция Франс Прес, позовавайки са на Министерството на културата на Перу.

Посещенията на Храма на кондора и Храма на Слънцето, както и Интиуатана, изваяна каменна конструкция, свещена за инките, са " краткотрайно затворени за гости ", заяви Марица Роса Кандия, пратеник на министерството в град Куско.

Големият брой гости е причина за утежняване на положението на каменните структури в тези три емблематични елементи на цитаделата , заради което е належащо те да бъдат затворени за поддръжка, сподели Кандия, акцентирайки, че вредите са необратими , и че е належащо това завещание да бъде предпазено.  

Цитаделата - основната туристическа атракция на Перу, посещавана ежедневно от 3800 души, е издигната през 15-и век на 2500 метра надморска височина по заповед на владетеля на инките Пачакутек. 

Смятана за знамение на архитектурата и инженерството, през 1981 година тя е включена в листата за международно завещание на ЮНЕСКО.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР