Посещението на върховния командващ на Съюзното командване на НАТО по

...
Посещението на върховния командващ на Съюзното командване на НАТО по
Коментари Харесай

Ангел Найденов: Тагарев няма необходимата солидна подкрепа в средите на управляващите

Посещението на висшия командващ на Съюзното командване на НАТО по трансформацията военачалник Филип Лавин в България, желаната оставка на военния министър Тодор Тагарев и развоя на военните дейности в Украйна.
Тези тематики в студиото на „ Твоят ден ” на Нова нюз разясниха първият боен представител на България в НАТО ген. Съби Събев и някогашният министър на защитата Ангел Найденов. И двамата са на мнение, че няма нищо изненадващо във визитата на Лавин.
 
Събев и Найденов разясниха настояването Тагарев да подаде оставка. Найденов сподели, че за разлика от предходните пъти, последната поръчка за отстраняването идва тъкмо от средите на властта. Той е на мнение, че военният министър няма нужната солидна поддръжка в средите на ръководещите и даже да остане в държавното управление, в Министерството на защитата ще има непрекъсната неустановеност.

Събев уточни, че отстраняването на Тагарев ще бъде неточност, защото той е „ доста добър специалист по защитителен мениджмънт, стреми се да форсира модернизацията на въоръжените сили и показва почтено страната ни в НАТО ”.

Найденов добави, че предвид на военните дейности Русия сега няма тласък да желае договаряния за мир. Той добави, че обстановката е извънредно сложна за Украйна, има сериозен дефицит на муниции и в случай че страната не получи нова помощ, Русия ще има нови териториални придобивки.

Събев счита, че Украйна ще устои на съветския напън и през втората половина на годината обстановката ще се промени в интерес на украинската войска. Той е на мнение, че през 2024 година нито Русия, нито Украйна ще реализиран своите цели, само че ще се основат условия за мирни договаряния през 2025 година

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР