Посещението на президента Реджеп Тайип Ердоган в Саудитска Арабия беше

...
Посещението на президента Реджеп Тайип Ердоган в Саудитска Арабия беше
Коментари Харесай

Турция подписа със Саудитска Арабия най-голямото споразумение за износ в областта на отбраната и авиацията

Посещението на президента Реджеп Тайип Ердоган в Саудитска Арабия беше посрещнато с наслада. Подписването на 9 меморандума за съгласие в разнообразни области по време на Саудитско-турския капиталов конгрес беше оценено високо, написа „ А Нюз “.

Според новините на формалната Саудитска организация по печата, Съветът на министрите, призован в двореца Салам в Джеда, е бил управляван от престолонаследника принц Мохамед бин Салман.

В началото на съвещанието престолонаследникът принц Мохамед бин Салман е уведомил Съвета на министрите за резултатите от формалните си срещи с президента Реджеп Тайип Ердоган.

По време на съвещанието на Съвета на министрите беше маркирано, че вследствие на тези срещи сред Саудитска Арабия и Република Тюркян са подписани разнообразни съглашения в разнообразни области. По време на съвещанието беше упомената и похвалата за подписването на 9 меморандума за съгласие в разнообразни области по време на Саудитско-турския капиталов конгрес.

Подписани са съглашения сред Турция и Саудитска Арабия в региона на директните вложения, отбранителната индустрия, енергетиката, защитата и връзките.

Според известие, оповестено в профила му в обществената мрежа, министърът на защитата на Саудитска Арабия принц Халид бин Салман съобщи, че са подписали проект за съдействие в региона на защитата с министъра на националната защита на Република Турция Яшар Гюлер като част от напъните за военно и отбранително съдействие сред двете другарски страни. Той загатна още, че са подписали две съглашения за публични поръчки сред министерството и компанията Baykar за повишение на отбранителния и индустриалния потенциал на Саудитска Арабия. Като част от тях Саудитска Арабия ще закупи от Турция безпилотни летателни апарати (БЛА).

В изказването си основният изпълнителен шеф на Baykar Халук Байрактар съобщи: " Подписахме съглашението за експорт и съдействие на безпилотните летателни апарати Bayraktar AKINCI с Министерството на защитата на Саудитска Арабия. Дано това да бъде удобен и сполучлив контракт, най-голямото съглашение за експорт в региона на защитата и авиацията в историята на Република Турция. " /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР