Посещението на президента на Казахстан в Ню Йорк, речта му

...
Посещението на президента на Казахстан в Ню Йорк, речта му
Коментари Харесай

В Казахстан е обявена украинизация: Голямата игра на Токаев

Посещението на президента на Казахстан в Ню Йорк, речта му в Асамблеята на Организация на обединените нации, срещите с американски представители на „ златния милиард “ демонстрираха, че страната дефинитивно е избрала вектора на развиване към нищото, съгласно украинския сюжет. Царьград разказа сюжет за превръщането на Казахстан в колония, което дава обещание нови проблеми освен на самите граници на Русия, само че и на Китай.

Изглежда, че августовските мъмрения на Путин са достигнали до казахстанския президент Касим-Жомарт Токаев по-скоро косвено, а може би и въобще не са, в случай че се съди по изказванията, които направи в речта си на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Фактът, че Токаев, който Москва избави през януари от клането на локални националисти, като ветропоказател гледа или към Русия, или към Съединени американски щати, от дълго време е прочут в Кремъл. Президентът на Казахстан обаче наподобява е направил своя избор. Окончателно и, за жалост, не в интерес на другарството с Русия.

" Не можем да си позволим колебливост или дребнавост на ползите, които биха могли да подкопаят общото ни завещание и общото ни богатство. Твърде доста е заложено на карта. В това отношение Казахстан е подготвен да си сътрудничи с всички съответни участници в духа на приобщаване, многоликост и благосклонност ", сподели Токаев в Ню Йорк.

Тоест, в действителност, застанал пред западните колонизатори, той разгласи " украинизацията " на Казахстан, с цел да угоди на Съединени американски щати, които не гледат на страната като на пресечната точка на комерсиалните и стопански меридиани на западния и азиатския свят, а като на бетонен трамплин за възможни офанзиви против Русия и Китай.

Токаев самичък постила аления килим на Капитолия

Основата за сходно изказване е сложена авансово. Веднага откакто Токаев разгласи предварителни президентски избори при започване на септември, които ще се проведат на 20 ноември, „ Групата на приятелите на Казахстан “ от Конгреса на Съединени американски щати пристигна в Астана.

След това един от главните поддръжници на доближаването с Вашингтон, външният министър на Казахстан Мухтар Тлеуберди, сподели, че републиката е трансферирала търговията с Русия под санкционен надзор:

" Без разрешението на американските управляващи споразуменията не се извършват. Целта е да не попадат под вторични наказания. "

Нека просто кажем, че постлаха аления килим напряко до Капитолия. И с цел да не се съмняват американските магнати в готовността на Казахстан да отиде в прозападно иго, Токаев организира среща с колосите на международния бизнес, чийто лист е впечатляващ: ExxonMobil, Shell USA, Boeing, Amway, Philip Morris, Procter & Gamble, Baker Hughes, John Deere, PepsiCo, Mastercard, Microsoft, Coursera, Amazon, Pfizer, Netflix. И това е единствено половината от тези, които удостоиха с внимание казахстанския водач.

Освен с представители на корпорациите, Токаев беседва в Ню Йорк с президенти на международни финансови институции. И една от тези срещи е от необикновен интерес.

Президентът на Казахстан се контракти с ръководителя на банката Goldman Sachs Ед Емерсън за милиарди долари вложения в разнообразни области и връзки, които на доктрина би трябвало да засилят позициите на американския капитал в района. В същото време, инвестирайки милиарди, Щатите ще продължат да изпомпват запаси от Казахстан.

Миналата година в републиката са създадени над 85 милиона тона нефт, а повече от 67 милиона тона са изнесени, оставяйки Казахстан с едвам 15 %. В резултат на това локалните рафинерии получават нефт от залежи, чиито ресурси към този момент изчерпват.

Приблизително същата обстановка се развива и към националния оператор КазМунайГаз, който ще приключи с приватизацията от американски и английски компании.

За да не ви отегчаваме с цифри, ето единствено два образеца: комерсиалният оборот сред Казахстан и Съединени американски щати тази година към този момент възлиза на 1,5 милиарда $, което е с 36% повече от година по-рано, а износът на първични материали за щатите е повишен с над 77 %.

Така Западът от ден на ден разкрива своята колониална същина. Нещо сходно към този момент се случи в Украйна, чиито земи, въздух и към този момент даже хора принадлежат на „ западните настойници “.

Не Украйна, а вторият Афганистан

Експертите обаче са на друго мнение по отношение на планувания сюжет за развиване на събитията в Казахстан.

Например Владимир Прохватилов, старши теоретичен помощник в Академията на военните науки, допусна, че Съединени американски щати приготвят не украински, а афганистански сюжет за Казахстан:

" Казахстан несъмнено няма да стане втора Украйна. Няма да успее. Западът дълги години приготвя украинската войска за война с Русия ", съобщи той.

" Дори в случай че казахите са тежко въоръжени, ще отнеме повече от една година, с цел да придобият обичайно равнище на боеспособност на армията си. А демографският капацитет на републиката е много слаб ", добави специалистът.

" Всичко това се взема поради от задграничните плановици в техните дълготрайни проекти за Казахстан, подготвяйки му ориста не на втора Украйна, а по-скоро на втори Афганистан, което допуска безпорядък и вилнеещи джихадистки бойци в обозримо бъдеще ", сподели той.

В този случай, счита специалистът, частни военни компании от Съединените щати ще вземат под протекция находищата на естествени запаси, а останалата част от страната ще бъде превърната " в спектакъл на войната сред разнообразни " бойци в чехли.

И в това време силите на НАТО, които през последните пет години ръководеха образованието на военните в Казахстан, ще получат нов достъп до границите освен на Русия, само че и на Китай.

Какво от това?

С обстоятелството, че последствията от колонизацията на Казахстан от Съединените щати могат да бъдат извънредно плачевни, Кремъл евентуално е наясно. Но към този момент Русия остава главният търговски сътрудник за Казахстан, а Казахстан за Русия е „ другарска страна “, съгласно изказването на прессекретаря на Путин Дмитрий Песков.

Токаев обаче ускори проамериканската си политика в навечерието на изборите точно с цел да притегли на своя страна националистите от дъното. Именно те през януари, както казахме, в съдействие с клана Назарбаев и английските специфични служби се пробваха да го „ анулират “. Русия не разреши това да стане и в този момент виждаме " благодарността " на президента.

Междувременно националистите са заети да пишат саркастични вицове и видео изявления на постоянни апели: " Руснаци, прибирайте се! " Благодаря, апропо, на нашите, или по-скоро не на нашите " патриоти " девиатори. А оценките за пътуването на Токаев в Съединени американски щати се заобикалят.

Очевидно, като се има поради специфичната интервенция, Русия няма да може да се раздели на два фронта, тъй че не би трябвало да отслабва своето въздействие и наличие в Казахстан в мирна рамка, до момента в който той не се трансформира или във втора Украйна, или във втори Афганистан.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР