Посещението на премиера по-скоро е свързано с инструктаж по отношение

...
Посещението на премиера по-скоро е свързано с инструктаж по отношение
Коментари Харесай

Костадинов пита: Петков по покана или по повикване е в САЩ?

Посещението на премиера по-скоро е обвързвано с инструктаж във връзка с Македония, счита водачът „ Възраждане “
Миналата седмица стана известно и то много рисково, безусловно в последния миг, че нашият министър-председател ще бъде на посещаване в Съединени американски щати. Буквално последните часове на предходната седмица беше оповестено, че неговото посещаване ще има за цел договаряне на разнообразни политики, свързани с газовия проблем в България. Разбира се, би трябвало да кажем, че този газов проблем или газов въпрос е основан само и единствено от политиките и дейностите на българското държавно управление. Обаче поражда въпросът – по какъв начин по този начин толкоз внезапно, внезапно се наложи пътуването на българския министър-председател, имайки поради, че беше ясно още от 24 февруари, че проблем с газа ще има и този проблем апропо беше авансово калкулиран в вредите и загубите, които българската стопанска система ще понесе вследствие на глобите, които ние дружно с другите страни в Европейски Съюз наложихме на Русия. Така че, остава да се отговори на следните няколко въпроса. Първо тази негова аудиенция по покана ли е или по повикване? Защото в случай че е по покана, когато те канят те почитат със съответния протокол. Българският министър-председател беше унизен, обаче, и то не той, беше унижена нашата страна, тъй като той съставлява всички нас, най-малко по Конституция. Това съобщи в декларация от името на ПГ на „ Възраждане “ водачът на партията Костадин Костадинов от парламентарната естрада.

По думите му, също така, равнището на срещите на премиера Кирил Петков в Съединени американски щати също е било и продължава да бъде извънредно ниско.

„ Особено на фона на това, че единствено преди 10 дни в Съединени американски щати беше неговият сътрудник, министър-председателят на Италия, и той се срещна с американския президент. Фактът, че по-късно бяха уговорени негова среща с държавния секретар Блинкен, която среща след това се оказа, че е била онлайн, както и някакъв доста небрежно извършен диалог с вицепрезидента Камила Харис (бел.ред. Камала Харис).

Костадинов волно или несъзнателно обърка името на вицепрезидента на Съединени американски щати, при което беше поправен от ръководителя на Народното събрание Никола Минчев. Реакцията на водача на „ Възраждане “ беше:

„ Бъркам ги животинските имена “, а Минчев още веднъж му направи забележка да не използва от парламентарната естрада такива обиди.

„ От тази позиция не би трябвало да се разяснява нищо друго, също така. Дали визитата на нашия министър-председател има друга цел, тъй като все по настойчиво се приказва и ще продължава да се приказва, че визитата в действителност не е за решение на газовия въпрос, който явно няма по какъв начин да бъде решен с доставки на полутечен газ от Съединени американски щати, най-малко не в близко бъдеще. А по-скоро е обвързвано с инструктаж по повод бъдещите политики на българското държавно управление за Македония “, безапелационен бе Костадинов.

По думите му все по настойчиво се приказва в обществото, че става въпрос за договорка.

„ Сделка, с която българското общество би трябвало да бъде успокоено, че в случай че вдигнем ветото над Македония и договарянията за началото на диалозите й с Европейски Съюз за участие, ще получим някакъв митичен по-евтин газ. Това, мисля, че явно няма по какъв начин да се случи. По-скоро сега всички ние плащаме един налог газ и налог нефт на българската политика на българските ръководещи поради тяхната безпрекословна честност към митичните евроатлантически полезности. Ценностите са нещо доста хубаво, само че по тръбите не текат полезности. По тръбите текат енергоносители и всяка една от тях е плод на дълги години договаряния и дълги години стопански политики, които са провеждани от поредност от български държавни управления “, акцентира водачът на „ Възраждане “.

„ Ако българското държавно управление към сегашния миг има ясна политика във връзка с това какви тъкмо други възможности ще извършва, то би трябвало ясно да ги каже, само че да ги каже пред нас българските жители, тези хора, които са дали своят вот за това държавно управление, пък и тези, които не са дали своят вот, само че са изпратили свои представители тук. Защото тези политики би трябвало да бъдат коментирани и съгласувани с народните представители и с Народното събрание. В противоположен случай ще се окаже, че това не е било посещаване, а по скоро приучване за инструктаж, и ще се окаже, че това държавно управление към този момент не съставлява никого, с изключение на себе си, даже не съставлява и огромната част от своите гласоподаватели, които не споделят неговите политики, а съставлява единствено и само тези, които го поканиха във Вашингтон “, сподели в умозаключение Костадин Костадинов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР