Посещението на министъра на отбраната Димитър Стоянов е израз на

...
Посещението на министъра на отбраната Димитър Стоянов е израз на
Коментари Харесай

Йордан Божилов: Посещението на военния министър в Украйна показва ясна позиция

Посещението на министъра на защитата Димитър Стоянов е израз на ясната позиция на страната ни като страна, която дава оръжие, само че и като член на НАТО и на Европейския съюз. Това съобщи пред БНР ръководителят на Софийския конгрес за сигурност и някогашен зам.-министър на защитата Йордан Божилов.

По думите му визитата на военния министър е резонна. Войната на Русия против Украйна не е двустранен проблем, тази война е предвестител на ново пренастройване на системите на интернационалните връзки, на архитектурата за сигурност в световен мащаб, разясни той.

Според него все по-често се приказва за края на военния спор. Божилов уточни, че по всяка възможност ще се търсят решения, в това число Русия да изтегли войските си от окупираните територии. Той посочи, че рамката на договарянията ще зависи от Украйна.

Божилов разяснява и решението на Народно събрание да се предостави военна помощ на Украйна. Няма нищо противоконституционно в решението на Народното събрание Министерският съвет да бъде зает с доставянето на военната помощ, добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР