Посещението на австрийския канцлер Карл Нехамер при руския държавен глава

...
Посещението на австрийския канцлер Карл Нехамер при руския държавен глава
Коментари Харесай

Австрийският канцлер не е оптимист след срещата си с Путин

Посещението на австрийския канцлер Карл Нехамер при съветския държавен глава Владимир Путин беше авансово дискутирано като спорно. След срещата държавният глава изрази смесени усеща. Нехамер дефинира диалога си с съветския президент Владимир Путин като " доста пряк, открит и корав ". Това не беше приятелско посещаване, изясни австриецът, който е първият европейски водач, показал предпочитание да се среща лице в лице с Путин от началото на войната. Срещата е траяла 75 минути. 

Карл Нехамер е насочил вниманието към тежките военни закононарушения, осъществени в Буча и на други места и е споделил, че отговорните би трябвало да понесат отговорност. До момента Русия отхвърля да има присъединяване в касапницата в Буча, а медиите в страната се лутат сред версиите, че убитите са статисти, които се преструват на трупове, или че са починали от ръцете на украински националисти. 

„ Най-важното ми обръщение към Путин беше, че тази война би трябвало да завърши, тъй като в една война и от двете страни  има единствено губещи. “ Нехамер назова пътуването си " обвързване, с цел да няма неизследван вид ". „ Защото за мен директният разговор с Русия няма опция, макар доста огромните разлики по сред ни ", сподели той.

На последвалата конференция Нехамер даде спомагателни детайлности: „ Като цяло не мога да споделя оптимизъм след срещата си с президента Путин “, сподели канцлерът на Австрия. В момента руснаците приготвят нова всеобща атака. Нехамер е дал на Путин да разбере, „ че позицията му във връзка с войната по никакъв метод не се споделя “ - нещо, което съветският държавен глава може да усети и единствено по глобите против страната и околните до Кремъл хора, или да прочете в западните медии. 

Според информацията на " Шпигел ", тематиката за възможна приложимост на оръжия за всеобщо заличаване не е била поставяна като проблем в диалога сред Нехамер и Путин.

Срещата е била с преводач - Путин е говорел на съветски, а Нехамер на немски.

Канцлерът още веднъж отбрани визитата си. „ Трябва да му се противопоставим очи в очи “, сподели той, визирайки Путин. Нехамер акцентира, че не би пътувал до Москва, в случай че украинският президент Володимир Зеленски се беше изказал срещу тази аудиенция. Нехамер посети украинската столица Киев през уикенда и се срещна със Зеленски.

Канцлерът на Германия Олаф Шолц приветства визитата на Нехамер, а Кристиан Хофман, заместител представител на държавното управление, сподели: Подкрепяме всички дипломатически старания, ориентирани към преустановяване на военните дейности в Украйна и за основаване на условия за договаряния сред Украйна и Русия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР