Посегателството към историята на суверенна държава и висша форма на

...
Посегателството към историята на суверенна държава и висша форма на
Коментари Харесай

Русия е нагла за спасяването на българските евреи

Посегателството към историята на суверенна страна и висша форма на политическа безочливост.

Това разяснява в профила си във Facebook Румяна Бъчварова.

Ако Русия желае да заличи и дребното останали положителни усеща към нея, по този начин би трябвало да постъпва.

Провокациите към антисемитизъм и мненията им по-късно от едни и същи хора са добре създадена технология на политическото въздействие. Но този път неверно разчетено.

Българите, в това число и децата, през днешния ден знаят, че техните предшественици, Българската православна черква, българският цар Борис и българските почтени политически мъже направиха невъзможното за времето си, с цел да спасят българските евреи.

Исторически акт, неслучил се в другите европейски страни.

Не руската войска, а българският народ избави българските евреи.

По мотив изказването на представител на Министерство на външните работи на Руската федерация, пресцентърът на Министерството на външните работи на Република България декларира:

Когато български жители застават на релсите пред влаковите композиции, пътуващи към нацистките лагери на гибелта, когато представители на българския политически, стопански и интелектуален хайлайф пишат протестни писма в отбрана на българските евреи, а висши йерарси на БПЦ се причисляват към събраните за депортация евреи, заявявайки, че сънародниците могат да бъдат откарани в лагерите единствено дружно с тях, Червената войска е на хиляди километри от границите на България.

Без да омаловажаваме смисъла и ролята на Червената войска за ликвидирането на нацизма в Европа в хода на Втората международна война, държим да подчертаем, че сходни опити за замяна на историческите обстоятелства не способстват за общочовешката идея на битка с възраждането на антисемитизма, расизма и нетолерантността и за изрично наказание на нацизма и неонацизма в актуалните му прояви.

Министерството на външните работи е поредно в позицията си по въпроса за оскверняването на монументи и деянията на антисемитизъм в страната: изрично осъждаме сходни прояви, осъждаме актове на назадничавост и расизъм във всичките им форми и работим с други институции и правоприлагащите органи в България за откриване и търсене на отговорност от причинителите.

Преди дни говорителката на съветското външно министерство

Мария Захарова изиска българските управляващи да заловят и да санкционират този ,

който за следващ път е боядисал част от Паметника на Съветската войска в София.

В разширено изказване тя споделя, че следващото оцветяване на противоречивия паметник в нощта на 31 октомври било съпроводено с изписване на антисемитски лозунги.

"Тази постъпка е изключително цинична в светлината на това, че в годините на Втората международна война, с помощта на нашите воини, стана допустимо да се предотврати депортацията на евреите от България (подчертаването е наше - б.р.) и по този начин да се избави животът на 50 хиляди души от неизбежна крах ", споделя Захарова.

Според неоспорими исторически обстоятелства българските евреи са избавени от депортация повече от година преди Съветската войска да влезе като окупационна мощ в България на 9 септември 1944 година

Изявлението на съветското външно министерство припомня сходна провокация персонално от съветския президент Владимир Путин, който в деня на славянската книжовност 24 май т. година съобщи, че кирилицата е пристигнала в Русия "от македонските земи ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР