Посегателство срещу Българския културно-информационен център в Скопие. Като ответна реакция

...
Посегателство срещу Българския културно-информационен център в Скопие. Като ответна реакция
Коментари Харесай

Директорът на културно-информационния ни център в Скопие: Това е накърняване на държавния имидж

Посегателство против Българския културно-информационен център в Скопие. Като ответна реакция Министерството на външните работи извика македонската посланичка, с цел да изиска пояснение.



Непознати лица са проникнали посредством странична стена в пространствата в центъра и са откраднали част от компютърната техника на шефа. Липсват ключове от едната врата, катинари.

За първи път се случва сходно престъпно действие или нападателно държание да бъде отправена към държавна институция, каквато е нашата. Българският културно-информационен център е един от 11-те културни институти, с които разполага страната ни и Министерство на културата ръководи, съобщи за BTV шефът на Българския културно-информационен център Антония Велева. Тя добави, че става въпрос за разрушение на държавно имущество и накърняване на държавния имидж.

Българският културно-информационен център е открит в Скопие през 2006 година.

Външно министерство излезе и с позиция, че следи с безпокойствие последните развития в Северна Македония. Причината е възбраната - българският културен клуб в Битоля да носи името на последния водач на Вътрешна македонска революционна организация Иван Михайлов. Така на процедура клубът би трябвало да смени името си и да изиска нова регистрация.

Учредителите на клуба са декларирали, че ще потърсят своите права в Страсбург, само че има други клубове, които не престават да работят, сподели Антония Велева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР