Португалският старши треньор на Олимпия (Любляна) Жоао Енрикеш определи Лудогорец

...
Португалският старши треньор на Олимпия (Любляна) Жоао Енрикеш определи Лудогорец
Коментари Харесай

Жоао Енрикеш: Лудогорец е фаворит

Португалският старши треньор на Олимпия (Любляна) Жоао Енрикеш дефинира Лудогорец като любимец преди първата среща от втория квалификационен кръг на Шампионската лига на УЕФА. Двубоят е довечера от 21:45 часа в Разград.   

" Ще бъде мъчно. Лудогорец несъмнено е любимец. Уважаваме това, само че имаме вяра и в своите качества. Ще търсим положителен резултат, с цел да запазим шансове за класиране в идващия кръг пред нашите почитатели. Момчетата са подготвени за мача. Искаме да стигнем допустимо най-далеч в Европа, макар че противникът е от доста сериозна класа. "

" Лудогорец е изиграл доста повече сходни срещи в последните години, има доста повече европейски опит на най-високо равнище, което сигурно е преимущество. Наясно сме с нашата роля и очакване с неспокойствие дуела. Доста е топло, само че това е обикновено за тази част от лятото. Имаме няколко бразилци и португалци в състава, които са привикнали повече с такива температури. Теренът е доста добре квалифициран. Очаквам същинска футболна атмосфера и два тима, които търсят успеха ", разяснява Енрикеш.   

Олимпия отстрани латвийския Валмиера след две победи с по 2:1 във втория квалификационен кръг на Шампионската лига, а на старта в словенското състезание на 22 юли позволи проваляне с 1:2 при гостуването на Копер.

" Сезонът едвам в този момент стартира. Опитваме се да напредваме крачка по крачка. Сега сме съсредоточени напълно върху Лудогорец. Съперникът разполага със страхотни инвидивуалности, само че също по този начин е и доста рисков като тим. Познавам част от играчите от времето, когато работих в Португалия.

Ние сме футболни хора и следим доста мачове. Анализирали сме българите. Смятам, че сме наясно със мощните и със слабите им страни. Като наше преимущество мога да отбележа сплотеността в състава ни. Ние работим доста крепко като тим. Не разчитаме единствено на характерностите ", сподели португалецът.

Олимпия ще търси успеха още в Разград и Енрикеш има вяра, че тимът е кадърен да продължи положителната си серия в Европа.    

" Всичко е допустимо. Това е магията на футбола. Всеки може да победи всеки, несъмнено, в случай че има вяра в това. Затова и ние сме тук. Уважаваме противника, който към този момент е постигнал страхотни резултати в Европа против доста съществени съперници, само че ще се борим крепко до края. Добър резултат е единствено успеха. Винаги желая да спечелвам. Не одобрявам тъждество или загуба. Затова излизаме за победа, ще дадем най-хубавото от себе си и в края ще забележим дали ще имаме триумф. Една от задачите ни е класиране в групите на Лигата на конференциите, която ще осъществим, в случай че отстраняваме Лудогорец. Срещу Валмиера ни се получи и желаеме да реализираме това и този път ", съобщи експертът.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР