Португалският полузащитник Жоао Моутиньо подписа договор за още една година

...
Португалският полузащитник Жоао Моутиньо подписа договор за още една година
Коментари Харесай

Жоао Моутиньо остава вълк

Португалският полузащитник Жоао Моутиньо подписа контракт за още една година с Уулвърхямптън. Контрактът на 34-годишния техничар изтече това лято, към неговото бъдеще имаше доста спекулации, само че в последна сметка през днешния ден се постави завършек на тях. В сряда той ще се върне на клубната база в Комптън и ще се включи в тренировките на отбора.

Подновяването на контракта на португалския национал в този клуб не е особена изненада, поради контрола, който има там известният футболен сътрудник Жорже Мендеш.

Техническият шеф на Уулвърхямптън Скот Селърс съобщи във връзка новия контракт: " Във времето, когато Жоао беше в нашия клуб, той беше жизненоважен за тима. Внесе същински опит и качество в играта ни, тъй че подновяването на контракта е голям подтик за нас.

" Той има голямо въздействие в съблекалнята и задава стандарти, които младите играчи следват. Отношенията сред него и Бруно Лаже са доста значими. Когато си треньор, постоянно харесваш футболисти, които могат да вземат решение значими моменти в мачовете. И с Жоао Моутиньо е по този начин.

След това Селърс изясни и процеса на постигането на единодушие по контракта: Когато се разясняват договорите постоянно става дума да се откри миг, в който всички са щастливи - и клубът, и играчът. Това не постоянно е елементарно. Но в последна сметка значим е резултатът и ние сме доста удовлетворени от него ".

Моутиньо се причисли от Монако през 2018 година и има 176 мача, в които означи пет гола. През предходната година беше титуляр в 34 мача във Висшата лига, а Уулвс приключиха на 10-то място.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР