Португалската софтуерна компания OutSystems, която разработва приложения с нисък код,

...
Португалската софтуерна компания OutSystems, която разработва приложения с нисък код,
Коментари Харесай

Гиганти от Уолстрийт инвестират $360 милиона в португалски стартъп

Португалската софтуерна компания OutSystems, която създава приложения с невисок код, е набрала 360 млн. $ финансиране от Goldman Sachs и американската капиталова компания KKR. Стойността на португалската започваща компания към този момент е над 1 милиард $, оповестява Reuters.

Финансирането е огромен подтик за OutSystems, която разполага с платформа, позволяваща на разработчиците на програмен продукт да построяват приложения, вместо да употребяват обичайното шифроване. То е от изгода и за упоритостите на Португалия да се трансформира в софтуерен център.

OutSystems е втората португалска започваща компания с оценка над 1 милиард $. Другата е Farfetch - онлайн търговец на първокласни облекла с интервенции във Англия и Португалия, която обмисля в началото обществено предложение.

 Сръбско издание: KKR купува бизнеса на Telenor
Сръбско издание: KKR купува бизнеса на Telenor

Американският фонд към този момент има кабелен оператор и малките екрани

" Това финансиране идва след рекордна година за компанията и ни слага на пътя на огромeн предстоящ напредък ", сподели изпълнителният шеф на OutSystem Пауло Росадо в изказване.

OutSystems обслужва корпоративни клиенти допълнително от 50 страни и има доходи от над 100 милиона $. Компанията ще употребява финансирането за ускорение на разширението на бизнеса и за научноизследователска и развойна активност.

" Вярваме, че сме в ранните стадии на един дълъг интервал на забележителен напредък на пазара за разработка на приложения с невисок код и ние сме разчувствани, че поддържаме водач в тази категория като OutSystems ", сподели в изказване Стивън Шанли, шеф на KKR.

Goldman Sachs направи инвестицията посредством своята платформа за частни финансови вложения.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР