Португалия спечели по изключително драматичен начин визитата си на Исландия

...
Португалия спечели по изключително драматичен начин визитата си на Исландия
Коментари Харесай

Няма кой друг! Роналдо бе големият герой срещу Исландия в своя мач №200 за Португалия

Португалия завоюва по извънредно трагичен метод визитата си на Исландия с минималното 1:0 в четвърти мач от квалификациите за UEFA EURO 2024 от група " J ". В воин за иберийците се трансформира огромният капитан  Кристиано Роналдо в 89-ата минута, който записа своя мач №200 с националния тим. Домакините пък приключиха срещата с човек по-малко, откакто Вилум Тор Вилумсон беше изпъден за два жълти картона в 81-ата минута.

Като цяло португалците имаха превес в срещата и направляваха събитията в по-голямата част от нея, само че домакините се държаха почтено против по-класния си противник и на моменти даже го надиграваха. В последна сметка вездесъщият Роналдо направи разликата в дуела.

По този метод Португалия записа четвърта победа в четири мача до момента и е водач с 12 точки, с две повече от втория Словакия. Исландия остава на четвърто място с три пункта. В идващите си мачове, които са през месец септември, " мореплавателите " гостуват точно на Словакия, до момента в който " викингите " пътуват за конфликт с Люксембург.

 

Селекционерът на Португалия – Роберто Мартинес, заложи на Диого Коща на вратата, а пред него тройката в отбрана бе завършена от Данило Перейра, Пепе и Рубен Диаш. В средата на терена действаха Бруно Фернандеш и Рубен Навас, а по фланговете оперираха Жоао Кансело и Диого Далот. Рафаел Леао и Бернардо Силва пък действаха зад капитана Кристиано Роналдо, който водеше офанзивата.



Преди първия съдийски сигнал капитанът на Португалия - Кристиано Роналдо, беше награден със специфичен плакет по случай своя мач №200 с националния екип.

2⃣0⃣0⃣

After 20 years, Cristiano Ronaldo continues to break new ground.

Check out the list of the most-capped men's international players
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР