Португалия ще приеме 500 деца от гръцките бежански лагери веднага

...
Португалия ще приеме 500 деца от гръцките бежански лагери веднага
Коментари Харесай

Португалия ще приеме 500 непридружени деца мигранти от лагери в Гърция

Португалия ще одобри 500 деца от гръцките бежански лагери незабавно щом рестриктивните мерки на придвижването, наложени за преодоляване на пандемията от ковид, бъдат отстранени, заяви външният министър на страната Аугусто Сантуш Силва, съобщи Ройтерс.

Най-малко 5200 неприрдужавани малолетни живеят в Гърция, доста от които при тежки условия в лагерите на островите в Егейско море.

Португалия ще одобри 60 непридружавани деца мигранти от бежански лагери в Гърция

"Ангажиментът да приемем 500 от над 5000-те непридружени малолетни в лагерите в Гърция остава и това ще се случи незабавно щом рестриктивните мерки поради пандемията ни го разрешат ", съобщи Силва пред парламентарна комисия.

Съобщението на външния министър идва откакто депутатката от Социалистическата партия Изабел Сантуш съобщи в събота, че 60 непридружени малолетни от гръцки лагери се чака да дойдат в Португалия в границите на идващите няколко седмици. Тя не уточни точна дата.

Гърция удължи до 21 май рестриктивните мерки в лагерите за бежанци

Други страни като Германия, Ирландия, Франция и Люксембург също вземат участие в самодейността за пренастаняване на към 1600 непридружавани деца мигранти, намиращи се в този момент в Гърция. В Германия към този момент дойдоха 50 деца, 12 бяха пратени в Люксембург, а 16 отпътуваха за Англия, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР