Португалия ще премахне изискването за представяне на отрицателен Covid тест

...
Португалия ще премахне изискването за представяне на отрицателен Covid тест
Коментари Харесай

Португалия няма да изисква отрицателен тест от пристигащите

Португалия ще отстрани условието за показване на негативен Covid тест за пасажери, идващи с годен зелен документ на Европейския съюз или прието доказателство за имунизация. Това заяви държавното управление на страната в четвъртък, съобщи Ройтерс.

Ходът е съгласуван с разпоредбите на Европейския съюз.

В изказването на португалското държавно управление се споделя, че негативни проби към този момент няма да се изискват за " лицата, които показват дигитален Covid документ на Европейски Съюз във всяка от неговите модификации или друго прието доказателство за имунизация ".

Не се показва по кое време решението ще влезе в действие, само че в този момент настоящите правила трябвa да са годни до 9 февруари.

Министерството на вътрешните работи, което дава отговор за влизането на хора в страната, не можа незабавно да даде повече детайлности, в това число дали английските или американските документи за имунизация ще се смятат за годни.

Цифровият документ на Европейски Съюз се издава на хора, които са били имунизирани, имат негативен резултат от тест или имат доказателство за преболедуване на ковид.

В началото на януари Португалия облекчи някои противоепидемични ограничения, като разреши на учениците да се върнат в учебните заведения, а на нощните клубове да отворят още веднъж, само че резервира условието за негативен тест за всички пасажери, влизащи в страната.

Португалия е една от най-ваксинираните страни в света, като съвсем 90% от популацията е изцяло ваксинирано. Въпреки че броят на инфектираните към момента е висок, хоспитализациите и смъртните случаи са много под пиковите стойности от началото на годината.
ТЕМА преди 56 минути 2624 преди 1 час 577 преди 2 часа 1592
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР