Португалия реши днес да отмени изискването за носене на маска

...
Португалия реши днес да отмени изискването за носене на маска
Коментари Харесай

Край на маските на закрито в Португалия

Португалия реши през днешния ден да анулира условието за носене на маска на закрито - здравна мярка, която ще продължи да се ползва единствено в публичния превоз, в лечебните заведения и домовете за възрастни хора, само че не и в учебните заведения, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31350
" С оглед на позитивното развиване на епидемиологичната конюнктура в Португалия държавното управление реши да преразгледа някои ограничавания, които към момента са в действие ", разгласи министър председателят Антониу Коща в изказване, оповестено след седмичното съвещание на Министерския съвет.

Задължителното носене на маски отсега нататък ще бъде лимитирано до " места, характеризиращи се с особена накърнимост на хората, които ги посещават " и до интензивно места с огромно скупчване на хора, съобщи държавното управление. Това решение ще влезе в действие до дни, незабавно откакто президентът обнародва държавния декрет, съобщи  представител на Министерството на здравеопазването.

Португалия е измежду страните с най-високи равнища на имунизация в света и заболеваемостта с коронавирусна зараза е намаляла до 577 случая на 100 000 поданици за седем дни, съгласно последния седмичен отчет на Главната дирекция по опазване на здравето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР