Португалия превърна победата си срещу Швейцария в триумф - с

...
Португалия превърна победата си срещу Швейцария в триумф - с
Коментари Харесай

Цупенето трябва да спре: Защо Роналдо остава на резервната скамейка в Катар

Португалия трансформира успеха си против Швейцария в успех - с първи хеттрик на Световното в Катар и исторически добър резултат за тима във финалните етапи на шампионата.

Темата, за която всички приказват след мача, обаче е Кристиано Роналдо - а той, изненадващо или не, прекара първите 73 минути от дуела на аварийна пейка.

Да държиш капитана и звездата на тима отвън игра по време на елиминационна среща от Световно състезание е съществено решение.

За треньора Фернандо Сантош залогът се оказа безусловно верен - заменилият Роналдо 21-годишен нападател Гонсало Рамос вкара три от шестте попадения за Португалия против Швейцария.

За мнозина наблюдаващи решението на Сантош е доста явен урок към Роналдо - държанието му на примадона би трябвало да престане.
Точно преди началото на Световното състезание Роналдо беше изпъден " по взаимно единодушие " от Манчестър Юнайтед, откакто разкритикува решенията на треньора Ерик загар Хаг в изявление за Пиърс Морган.Преди това футболистът си позволяваше да напуща стадиона още преди края на мачовете на Юнайтед, в символ на митинг против това, че Тен Хаг го държеше в запаса.
68-годишният селекционер на Португалия обществено изразиразочарованието си от футболиста поради обидните му жестове при промяната му в последния мач с Южна Корея.
Роналдо твърди, че е работил прочувствено не поради решението на Сантош да го върне на аварийна пейка след 65 минути игра, а поради подвиквания от състезател на противниковия тим.Сантош обаче даде да се разбере, че не приема сходни прояви от футболистите си. " Да, видях тези фрагменти. Не ги харесах по никакъв начин. Не ги харесах. Наистина не ги харесах. Но от този миг нататък, всичко по тази тематика завърши. Това са въпроси, които се вземат решение при закрити врата. Вече са позволени. Точка по тази тематика. Всички към този момент са фокусирани върху мача с Швейцария ".
" Точката " по тематиката очевидно беше сложена от треньора, тъй като Роналдо излезе на терена на 6 декември едвам след средата на второто полувреме.

37-годишният футболист разгласи пред медиите, че няма проблеми със Сантош и се радва на успеха. Приятелката му Джорджина обаче подсказа каква е действителната му оценка за събитията в Instagram " Колко тъпо, че не можеше да се любуваме на най-хубавия футболист в света за 90 минути ".

Фернандо Сантош също твърди, че е в доста близки връзки с играча, който познава още от младеж.

Треньорът обаче загатна, че още веднъж може да не разчита на Роналдо за идващия мач на Португалия, като споделя, че " всички играчи на скамейката може да бъдат употребявани, а в случай че не влязат в игра със стартовия отбор, може да играят и по-късно ".
Бившият английски футболист Гари Невил приканва Роналдо да спре с " раздразнителността и цупенето ". Според него той е заобиколен от почитатели, които не смеят да му кажат истината. " Първо треньорът на Ювентус беше отговорен. После треньорът на Манчестър Юнайтед беше отговорен. Сега и треньорът на Португалия ли е отговорен? И тримата постъпиха по един и същи метод с него ", показва той.
Обясненията за проблемите към Роналдо не са свързани единствено с характера му, а и с незадоволителното му равнище в последните месеци.

Един от най-великите футболисти на всички времена е в края на кариерата си, само че към момента е ухажван с оферти за галактически възнаграждения - за последно от тим в Саудитска Арабия.

Много от феновете в Катар са на стадиона на мачовете на Португалия, с цел да могат да видят своя кумир - първият футболист, който е отбелязвал попадения на 5 Световни шампионати.

Националният му тим обаче е посочил, че може да се оправя и без него в сложни моменти - през 2016 година стигна до край на Европейското състезание под управлението на Сантош.

Сега новото потомство от звезди на отбора потвърждава себе си в Катар.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР