Португалия победи Словения след дузпи и се класира за четвъртфинал

...
Португалия победи Словения след дузпи и се класира за четвъртфинал
Коментари Харесай

Диого Коща изтри сълзите на Роналдо и класира Португалия напред

Португалия победи Словения след дузпи и се класира за четвъртфинал на Евро 2024. Герой за иберийците беше вратарят Диого Коща. Той избави три дузпи на словенците. В борба за място на полуфинала португалците ще срещнат.

На противоположния полюс беше Кристиано Роналдо, който изпусна дузпа в края на първото продължение. Той изпадна в нервна рецесия и се разплака,, като беше утешаван от целия отбор на Португалия. Самата дузпа беше много противоречива и можеше и да не бъде отсъдена. Роналдо въпреки всичко се събра и вкара първата дузпа след продълженията във вратата на Ян Облак. След него това направиха още Бруно Фернандеш и Бернардо Силва. Роналдо стана първият състезател, вкарал дузпа след края на продълженията в три разнообразни издания на еврофинали.

Иначе в постоянното време Словения игра доста подредено и дисциплинирано. Португалия нямаше доста положения и постоянното време приключи 0:0. После се стигна до пропуща на Роналдо от бялата точка. През второто продължение словенците имаха отличен късмет да поведат в резултата. Пепе сбърка и Бенямин Шешко се озова самичък против Диого Коща. 24-годишният вратар обаче избави и резервира нулевото тъждество.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР